2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Han startar ny bokdag

BENGTSFORS: Fick idén i skogen

Den 7 november hålls en ny ”bokmässa” i Bengtsfors. Bokens dag i Dalsland är det preliminära namnet på evenemanget, och IOGT-NTO står för arrangemanget.

– Jag tyckte det vore lämpligt med en bokmässa, och nu när vi närmar oss jul kanske folk vill handla böcker till julklappar, säger Kjell Åke Andersson från IOGT-NTO. Dessutom händer det inte så mycket sådant här innan jul i Bengtsfors.

Författare från närområdet och Göteborg har bjudits in för att delta. På paletten kommer de att beredas plats vid borden så att besökare kan samtala med författarna och köpa deras böcker. I ett av rummen kommer författarna få möjlighet att presentera sig själva inför publik och berätta om sin författargärning.

Programmet är inte spikat ännu, men bland författarna som kommer märks Thorleif Styffe, som skrivit böcker och dikter som tonsatts och som har ett stående kåseri i Nya Wermlands-Tidningen. Dessutom kommer Dalslands polischef, Peter Torstensson, och berättar om sin debutbok.

Men det har inte varit lätt att samla ihop författarna.

– Jag har ringt massor och vissa lovar utan att det händer något och ringer återbud. Det är många man får ringa, säger Kjell Åke Andersson.

Men nu är det alltså snart dags. Författarna kommer från olika genrer och det finns inget tema för dagen. Kjell Åke Andersson hoppas att locka mångas intresse.

– Jag hoppas det ska finnas ett intresse som vi kan bygga vidare på och kanske utveckla det här. Alla sitter med datorer och internet, men vi som är äldre tycker nog det är trevligare att sitta med en bok.

– Jag tyckte det vore lämpligt med en bokmässa, och nu när vi närmar oss jul kanske folk vill handla böcker till julklappar, säger Kjell Åke Andersson från IOGT-NTO. Dessutom händer det inte så mycket sådant här innan jul i Bengtsfors.

Författare från närområdet och Göteborg har bjudits in för att delta. På paletten kommer de att beredas plats vid borden så att besökare kan samtala med författarna och köpa deras böcker. I ett av rummen kommer författarna få möjlighet att presentera sig själva inför publik och berätta om sin författargärning.

Programmet är inte spikat ännu, men bland författarna som kommer märks Thorleif Styffe, som skrivit böcker och dikter som tonsatts och som har ett stående kåseri i Nya Wermlands-Tidningen. Dessutom kommer Dalslands polischef, Peter Torstensson, och berättar om sin debutbok.

Men det har inte varit lätt att samla ihop författarna.

– Jag har ringt massor och vissa lovar utan att det händer något och ringer återbud. Det är många man får ringa, säger Kjell Åke Andersson.

Men nu är det alltså snart dags. Författarna kommer från olika genrer och det finns inget tema för dagen. Kjell Åke Andersson hoppas att locka mångas intresse.

– Jag hoppas det ska finnas ett intresse som vi kan bygga vidare på och kanske utveckla det här. Alla sitter med datorer och internet, men vi som är äldre tycker nog det är trevligare att sitta med en bok.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.