2015-10-27 06:00

2015-10-27 06:00

Gospelkören firade jubileum i kyrkan

BENGTSFORS: 15 år av sång

Bengtsfors gospelkör höll jubileumskonsert i en välbesökt Bengtsfors kyrka under söndagen. Körledaren Ingemar Stjerndahl ledde konserten, men fick sig själv en överraskning mot slutet.

– Den var helt strålande tycker jag. En helt fantastisk konsertupplevelse om jag får säga det själv, säger han med ett skratt.

Ett hundratal konsertbesökare hade hittat till Bengtsfors kyrka den här söndagskvällen, och de möttes av gospelsång – både nutida amerikansk gospel, och spirituals av den gamla sorten.

– Det är väldigt blandad gospelmusik vi jobbar med. Kören är öppen för all slags musik, så vi sjunger även afrikanska sånger och svenska folkvisor. Man kan sjunga det mesta bara det är bra kvalitet på låtarna.

Ungefär hälften av medlemmarna är kvar sedan starten för femton år sedan, då Ingemar Stjerndahl grundade kören. I slutet passade de på att tacka honom för hans insats.

– Kören överraskade mig på slutet. De sjöng Thank you for the music och så kom en efter en fram och kramade om mig och gav mig en blomma. Jag blev väldigt rörd och glad. Det var en underbar känsla att få den uppskattningen.

– Den var helt strålande tycker jag. En helt fantastisk konsertupplevelse om jag får säga det själv, säger han med ett skratt.

Ett hundratal konsertbesökare hade hittat till Bengtsfors kyrka den här söndagskvällen, och de möttes av gospelsång – både nutida amerikansk gospel, och spirituals av den gamla sorten.

– Det är väldigt blandad gospelmusik vi jobbar med. Kören är öppen för all slags musik, så vi sjunger även afrikanska sånger och svenska folkvisor. Man kan sjunga det mesta bara det är bra kvalitet på låtarna.

Ungefär hälften av medlemmarna är kvar sedan starten för femton år sedan, då Ingemar Stjerndahl grundade kören. I slutet passade de på att tacka honom för hans insats.

– Kören överraskade mig på slutet. De sjöng Thank you for the music och så kom en efter en fram och kramade om mig och gav mig en blomma. Jag blev väldigt rörd och glad. Det var en underbar känsla att få den uppskattningen.