2015-10-25 14:31

2015-10-25 14:31

Bäckeparken invigdes

BÄCKEFORS: Barnen rusade till lekplatsen

I fredags var det dags för invigning av den planerade aktivitetsparkens första del i Bäckefors – lekparken. Det var mycket folk på plats och barnen stod redo att rusa in när bandet klippts.

– Det känns härligt, underbart, säger Iris Nouwt, en av de drivande bakom lekparksbygget. Det är så kul att se barnen springa in och börja leka.

Efter invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S), och en liten väntan på att räven skulle klippa bandet blev det rusning till den nybyggda lekparken. Alla ville klättra, åka linbana och krypa omkring i lekställningarna som byggts upp intill Bäckängens förskola.

Trodde du att det skulle komma såhär mycket folk?

– Det trodde jag inte, men jag hoppades, säger Iris Nouwt.

Korv och dricka

Vid sidan av lekparken serverades dricka och korv, vilket föräldrarna högg in på medan barnen sprang av sig det värsta leksuget. Om det fortsätter i den här stilen ser lekparken ut att kunna bli den mötesplats initiativtagarna hoppades på när man började planera den.

Nytt bygge till våren

Nu återstår två delar av aktivitetsparken. Nästa del, en BMX-bana, har planerad byggstart till vårkanten, men man har redan nu dragit el till platsen.

Del tre, utegymmet, behöver fortfarande pengar för att genomföras. Den insamling som i slutet av september hade samlat ihop 60 000 kronor pågår fortfarande. Målet är att nå 100 000 kronor. Då kan utegymmet byggas.

– Det känns härligt, underbart, säger Iris Nouwt, en av de drivande bakom lekparksbygget. Det är så kul att se barnen springa in och börja leka.

Efter invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S), och en liten väntan på att räven skulle klippa bandet blev det rusning till den nybyggda lekparken. Alla ville klättra, åka linbana och krypa omkring i lekställningarna som byggts upp intill Bäckängens förskola.

Trodde du att det skulle komma såhär mycket folk?

– Det trodde jag inte, men jag hoppades, säger Iris Nouwt.

Korv och dricka

Vid sidan av lekparken serverades dricka och korv, vilket föräldrarna högg in på medan barnen sprang av sig det värsta leksuget. Om det fortsätter i den här stilen ser lekparken ut att kunna bli den mötesplats initiativtagarna hoppades på när man började planera den.

Nytt bygge till våren

Nu återstår två delar av aktivitetsparken. Nästa del, en BMX-bana, har planerad byggstart till vårkanten, men man har redan nu dragit el till platsen.

Del tre, utegymmet, behöver fortfarande pengar för att genomföras. Den insamling som i slutet av september hade samlat ihop 60 000 kronor pågår fortfarande. Målet är att nå 100 000 kronor. Då kan utegymmet byggas.