2015-10-18 16:08

2015-10-18 16:13

Pappersmaskinen blev musik

DALS LÅNGED: Snart sista produktionsdag

I slutet av månaden är det sista produktionsdagen på Rexcellfabriken i Dals Långed. Det tråkiga nedläggningsbeskedet har fött Långedsprojektet där bland annat en utställning har skapats för att lyfta fram den tillverkning som i så många år har skett på orten.

I lördags var det premiär för ytterligare ett ben i projektet, en levande ljudinstallation av Stefan Halvordsson, Jörgen Moberg och Peter Halvordsson. Trion har skapat musik av pappersmaskinens monotona ljudmatta.

Läs mer i tisdagstidningen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.