2015-10-16 06:00

2015-10-16 06:00

Rolf Lindh berättar om tillverkning av jukeboxar

BÄCKEFORS/SÄFFLE: Medverkar på bokmässan i Säffle

I morgon lördag är det bokmässa i Säffle. En av deltagarna är Rolf Lindh från Bäckefors.

Han ska berätta om sin skrift om Bröderna Edgrens Mynt- och automatgrammofontillverkning. De hade en mekanisk verkstad i Säffle och kom att under några år bli Skandinaviens största leverantör av jukeboxar. Det var Kent Karlsson i Ed med sitt intresse för bland annat gamla grammofoner som satte Rolf Lindh på spåren.

Rolf Lindh la sedan ner ett stort arbete med att samla in material. När dokumentationen var klar överlämnade han den bland annat till sönerna till bröderna Edgren som därmed fick en del av sin släkthistoria samlad.

På lördag håller Rolf Lindh föredrag om bröderna Edgren och sitt arbete med historiebeskrivningen på bokmässan i Säffle.

Han ska berätta om sin skrift om Bröderna Edgrens Mynt- och automatgrammofontillverkning. De hade en mekanisk verkstad i Säffle och kom att under några år bli Skandinaviens största leverantör av jukeboxar. Det var Kent Karlsson i Ed med sitt intresse för bland annat gamla grammofoner som satte Rolf Lindh på spåren.

Rolf Lindh la sedan ner ett stort arbete med att samla in material. När dokumentationen var klar överlämnade han den bland annat till sönerna till bröderna Edgren som därmed fick en del av sin släkthistoria samlad.

På lördag håller Rolf Lindh föredrag om bröderna Edgren och sitt arbete med historiebeskrivningen på bokmässan i Säffle.