2015-10-15 09:30

2015-10-15 09:30

Åtalas för grovt rattfylleri

DALS-ED

En 24-årig man stoppades av polisen när han körde en personbil den 25 april i Ed.

Provtagning visade att alkoholkoncentrationen i hans blod under eller efter färden uppgick till 1,89 promille.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 1,0 promille i blodet. Han anser också att mannen begick gärningen med uppsåt. Mannen har vid förhör sagt att han varken kan erkänna eller förneka brottet.

Provtagning visade att alkoholkoncentrationen i hans blod under eller efter färden uppgick till 1,89 promille.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 1,0 promille i blodet. Han anser också att mannen begick gärningen med uppsåt. Mannen har vid förhör sagt att han varken kan erkänna eller förneka brottet.