2015-10-14 09:30

2015-10-14 09:30

Ny slaktarutbildning startas i Brålanda

BRÅLANDA

Tillsammans med Arbetsförmedlingen startar nu Dahlbergs slakteri en utbildning i slakt och styckning i Brålanda. Det är ont om folk att anställa i branschen och arbetsgivarna skriker efter arbetskraft.

Tjugofyra arbetslösa personer kommer under 20 veckor få möjlighet att gå utbildningen.

– Det är positivt åt alla håll. Vi behöver anställa fler personal och arbetslösa får jobb, säger Håkan Alqvist, platschef på Dahlbergs slakteri till TTELA.

Utbildningen kommer att anordnas tre gånger: nu under hösten, till våren och nästa höst. Åtta personer åt gången kan delta i utbildningen, och till den första omgången har hittills 25 personer anmält sig.

Tjugofyra arbetslösa personer kommer under 20 veckor få möjlighet att gå utbildningen.

– Det är positivt åt alla håll. Vi behöver anställa fler personal och arbetslösa får jobb, säger Håkan Alqvist, platschef på Dahlbergs slakteri till TTELA.

Utbildningen kommer att anordnas tre gånger: nu under hösten, till våren och nästa höst. Åtta personer åt gången kan delta i utbildningen, och till den första omgången har hittills 25 personer anmält sig.