2015-10-13 11:30

2015-10-13 11:30

Lastbilschaufför tog nyckeln från berusad förare

FRÄNDEFORS

En lastbilschaufför som färdades på E45 upptäckte på tisdagsmorgonen att lastbilen framför honom körde vingligt och farligt för andra trafikanter. Chauffören larmade polisen och fortsatte köra efter den vingliga lastbilen.

När de båda stannade för rött ljus vid järnvägsövergången utanför Frändefors kände chauffören att något måste göras. Han hoppade ur sin egen lastbil, sprang fram till den andra lastbilen, öppnade dörren till förarhytten och ryckte nycklarna ur tändningslåset.

Strax därefter kom polisen och kunde ta med den andre föraren för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

När de båda stannade för rött ljus vid järnvägsövergången utanför Frändefors kände chauffören att något måste göras. Han hoppade ur sin egen lastbil, sprang fram till den andra lastbilen, öppnade dörren till förarhytten och ryckte nycklarna ur tändningslåset.

Strax därefter kom polisen och kunde ta med den andre föraren för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.