2015-09-21 18:00

2015-09-21 18:00

Dalsland i industritäten

DALSLAND: Metall: Industrin är stark

Den dalsländska industrin står stark, och visar offensiv styrka. Här nyanställs fler industriarbetare än någon annanstans i norra Älvsborg.

– Nu är det industrin i Dalsland som har tagit rollen som lokomotiv i utvecklingen i norra Älvsborg. Det är framför allt företag i Åmål och Mellerud som visar vägen med bland annat flest nyanställningar, säger Per Källvik, ombudsman på IF Metall Norra Älvsborg i ett pressmeddelande.

Fackförbundet säger att Dalsland inte bara ligger i täten när det kommer till nyanställningar, utan även i visstidsanställningar, bemanning, övertidsuttag och annat som ger en längre produktionstid.

De större Dalslandsföretagen prioriterar även lokala underleverantörer, vilket bidrar till den starka ställningen för industrin här.

– Vi ser att det finns en tyngdpunkt för den här utvecklingen i starka företag i Åmål och Mellerud, säger Per Källvik. I Bengtsfors rullar industrin på, men utan att utmärka sig på samma tydligt positiva sätt som i grannkommunerna.

– Nu är det industrin i Dalsland som har tagit rollen som lokomotiv i utvecklingen i norra Älvsborg. Det är framför allt företag i Åmål och Mellerud som visar vägen med bland annat flest nyanställningar, säger Per Källvik, ombudsman på IF Metall Norra Älvsborg i ett pressmeddelande.

Fackförbundet säger att Dalsland inte bara ligger i täten när det kommer till nyanställningar, utan även i visstidsanställningar, bemanning, övertidsuttag och annat som ger en längre produktionstid.

De större Dalslandsföretagen prioriterar även lokala underleverantörer, vilket bidrar till den starka ställningen för industrin här.

– Vi ser att det finns en tyngdpunkt för den här utvecklingen i starka företag i Åmål och Mellerud, säger Per Källvik. I Bengtsfors rullar industrin på, men utan att utmärka sig på samma tydligt positiva sätt som i grannkommunerna.