2015-09-21 14:36

2015-09-21 14:36

Beslut om Nuntorp i dag

VÄSTRA GÖTALAND: Demonstrerar

En demonstration kommer hållas utanför Vänersborgs kommunhus inför regionfullmäktiges möte angående naturbruksskolorna på tisdag. Syftet är att rädda Nuntorps naturbruksskola från nedläggning.

Elever, lärare och bönder kommer att delta i demonstrationen, och arrangörerna säger till TTELA att de hoppas att även allmänheten kommer att sluta upp.

Initiativet har startats i Facebookgruppen Behåll Nuntorpsskolan.

– Det är många som är upprörda över hur detta har hanterats. Vi gör det här för elevernas skull. Nuntorp är inte bara en skola eller ett jobb utan så mycket mer och betyder så mycket för Dalsland, säger Linn Laakso, yrkeslärare på Nuntorp, till TTELA.

Gruppen planerar att samlas på morgonen utanför kommunhuset och göra sig hörda. Vissa bönder kommer att anlända i sina traktorer.

– I dagsläget har 123 stycken anmält sig på Facebook men alla har inte en traktor. Men vi blir nog ett par stycken som tar traktorn ner längs 45:an för att markera mot politikerna, säger Daniel Jensen, styrelseledamot i Hushållningssällskapet Dalbo till TTELA.

Elever, lärare och bönder kommer att delta i demonstrationen, och arrangörerna säger till TTELA att de hoppas att även allmänheten kommer att sluta upp.

Initiativet har startats i Facebookgruppen Behåll Nuntorpsskolan.

– Det är många som är upprörda över hur detta har hanterats. Vi gör det här för elevernas skull. Nuntorp är inte bara en skola eller ett jobb utan så mycket mer och betyder så mycket för Dalsland, säger Linn Laakso, yrkeslärare på Nuntorp, till TTELA.

Gruppen planerar att samlas på morgonen utanför kommunhuset och göra sig hörda. Vissa bönder kommer att anlända i sina traktorer.

– I dagsläget har 123 stycken anmält sig på Facebook men alla har inte en traktor. Men vi blir nog ett par stycken som tar traktorn ner längs 45:an för att markera mot politikerna, säger Daniel Jensen, styrelseledamot i Hushållningssällskapet Dalbo till TTELA.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.