2015-09-08 09:23

2015-09-09 10:09

Sverige trollade hem segern

BENGTSFORS

En inofficiell ”landskamp” har ägt rum i Dalsland. Det handlar dock inte om någon etablerad sport, utan om gäddtrolling.

Sverige och Norge har de senaste åren drabbat samman i kampen om vem som får ihop flest meter gädda. I år hölls tävlingen i Östra Silen, och ”Sverige”, bestående av lag från Bengtsfors Trollingklubb, tog hem segern mot norrmännen i Aremark Gjeddeklubb. Sammanlagt fick svenskarna ihop 2 223 centimeter gädda, mot norrmännens 362 centimeter.

Sverige och Norge har de senaste åren drabbat samman i kampen om vem som får ihop flest meter gädda. I år hölls tävlingen i Östra Silen, och ”Sverige”, bestående av lag från Bengtsfors Trollingklubb, tog hem segern mot norrmännen i Aremark Gjeddeklubb. Sammanlagt fick svenskarna ihop 2 223 centimeter gädda, mot norrmännens 362 centimeter.