2015-09-07 12:11

2015-09-07 12:11

Lantlyckan fick pris

BENGTSFORS: Dalslandskakor och höns en del av profilen hos årets företagare

Personalkollektivet Lantlyckan som driver förskola i Årbol är årets företagare i Bengtsfors kommun. Priset fick de ta emot vid en högtidlighet i anslutning till lördagens Bonnamarknad.

Ulrika Sandberg och Matilda Olsson, som båda varit med sedan förskolan startades i augusti 2007, fick gå upp på torgscenen där de prisades med tal, diplom och blommor och där även representanter för Bengtsfors kommun deltog.

Det är organisationen Företagarna som delar ut priset.

Uppfylla kriterier

Stephanie Brodeur Flink, ordförande i lokalavdelningen av Företagarna, höll i prisutdelningen. Hon berättade att pristagare måste kunna uppfylla flera punkter för att komma i fråga.

Det handlar om att vara ledare och förebild. Att stå för kreativitet och innovation och visa lönsamhet och tillväxt. Lantlyckan har visat att det går att driva ett framgångsrikt företag på landsbygden och står dessutom för en egen profil.

Ökad valmöjlighet

– Lantlyckan har med sin profil när djur och natur bidragit till en ökad valmöjlighet för föräldrar med förskolebarn i Bengtsfors kommun. Att få nybakad Dalslandskaka till frukost, hjälpa till med hönsen och vara ute i naturen hör till om man går på Lantlyckan, läste Stephanie Brodeur Flink ur prismotiveringen.

– Matilda Olsson och Ulrika Sandberg har tillsammans med övriga i styrelsen sedan starten i augusti 2007 tagit sig igenom ett antal prövningar, men står nu stadigt och väl rustade inför framtiden. Med 28 förskolebarn, sju i personalen och några hönor rullar verksamheten på och utvecklas kontinuerligt, sa hon.

Ulrika Sandberg och Matilda Olsson, som båda varit med sedan förskolan startades i augusti 2007, fick gå upp på torgscenen där de prisades med tal, diplom och blommor och där även representanter för Bengtsfors kommun deltog.

Det är organisationen Företagarna som delar ut priset.

Uppfylla kriterier

Stephanie Brodeur Flink, ordförande i lokalavdelningen av Företagarna, höll i prisutdelningen. Hon berättade att pristagare måste kunna uppfylla flera punkter för att komma i fråga.

Det handlar om att vara ledare och förebild. Att stå för kreativitet och innovation och visa lönsamhet och tillväxt. Lantlyckan har visat att det går att driva ett framgångsrikt företag på landsbygden och står dessutom för en egen profil.

Ökad valmöjlighet

– Lantlyckan har med sin profil när djur och natur bidragit till en ökad valmöjlighet för föräldrar med förskolebarn i Bengtsfors kommun. Att få nybakad Dalslandskaka till frukost, hjälpa till med hönsen och vara ute i naturen hör till om man går på Lantlyckan, läste Stephanie Brodeur Flink ur prismotiveringen.

– Matilda Olsson och Ulrika Sandberg har tillsammans med övriga i styrelsen sedan starten i augusti 2007 tagit sig igenom ett antal prövningar, men står nu stadigt och väl rustade inför framtiden. Med 28 förskolebarn, sju i personalen och några hönor rullar verksamheten på och utvecklas kontinuerligt, sa hon.