2015-09-07 11:55

2015-09-07 11:55

Åtalas för flera bilbrott

BENGTSFORS: Bilbedragare körde full

En man i 40-årsåldern, bosatt i Bengtsfors, åtalas för flera brott, bland annat bedrägerier och fyllekörning i Bengtsfors kommun.

Åtalet omfattar sex olika åtalspunkter, varav två är bedrägerier. Mannen köpte bilar mot löfte om senare betalning, utan att ha någon avsikt att betala. Ett av bedrägerierna skedde i Bengtsfors, där mannen hämtade upp en bil i januari i år.

Bilen skulle kosta 4 500 kronor, men pengarna sattes aldrig in på säljarens konto och mannen gjorde sig därefter oanträffbar.

Ett likadant bedrägeri utförde han i Strömstad i mars i år.

Indraget körkort

Mannens körkort är sedan tidigare indraget, men det har inte hindrat honom från att köra omkring på de dalsländska vägarna. En natt i oktober 2014 körde han vid tolvtiden av vägen vid Årbolsskolan i Ärtemark. En polispatrull kallades då till platsen, efter att ett vittne sett bilen stå tom på åkern.

Väl på plats kunde poliserna följa ett blodspår från bilen till ett närliggande hus, dit mannen gått för att be om skjuts in till Bengtsfors. Husägaren hade dock tagit sig ett glas vin tidigare på kvällen, och när mannen inte ville att det skulle ringas efter ambulans gav husägaren honom i stället en reflexväst och en lampa så att han kunde ta sig in till Bengtsfors.

Blodprov avslöjade

Ett blodprov från bilen visade senare att det med extremt stor sannolikhet var den 40-årige mannen som framfört bilen den kvällen.

Han åtalas även för ytterligare ett fall av olovlig körning, då han stoppades utan körkort på Kinadalsvägen i augusti 2014. Vid det tillfället körde han full, och alkoholkoncentrationen i blodet uppgick till 1,55 promille.

Mannen har i förhör erkänt samtliga brott.

Åtalet omfattar sex olika åtalspunkter, varav två är bedrägerier. Mannen köpte bilar mot löfte om senare betalning, utan att ha någon avsikt att betala. Ett av bedrägerierna skedde i Bengtsfors, där mannen hämtade upp en bil i januari i år.

Bilen skulle kosta 4 500 kronor, men pengarna sattes aldrig in på säljarens konto och mannen gjorde sig därefter oanträffbar.

Ett likadant bedrägeri utförde han i Strömstad i mars i år.

Indraget körkort

Mannens körkort är sedan tidigare indraget, men det har inte hindrat honom från att köra omkring på de dalsländska vägarna. En natt i oktober 2014 körde han vid tolvtiden av vägen vid Årbolsskolan i Ärtemark. En polispatrull kallades då till platsen, efter att ett vittne sett bilen stå tom på åkern.

Väl på plats kunde poliserna följa ett blodspår från bilen till ett närliggande hus, dit mannen gått för att be om skjuts in till Bengtsfors. Husägaren hade dock tagit sig ett glas vin tidigare på kvällen, och när mannen inte ville att det skulle ringas efter ambulans gav husägaren honom i stället en reflexväst och en lampa så att han kunde ta sig in till Bengtsfors.

Blodprov avslöjade

Ett blodprov från bilen visade senare att det med extremt stor sannolikhet var den 40-årige mannen som framfört bilen den kvällen.

Han åtalas även för ytterligare ett fall av olovlig körning, då han stoppades utan körkort på Kinadalsvägen i augusti 2014. Vid det tillfället körde han full, och alkoholkoncentrationen i blodet uppgick till 1,55 promille.

Mannen har i förhör erkänt samtliga brott.