2015-08-18 13:45

2015-08-18 13:45

Kvinnan var inte vållande

BÄCKEFORS: Lördagens krock i Bäckefors:

Det är den manlige busschauffören – inte den kvinnliga föraren av personbilen – som misstänks för vårdslöshet i trafik efter att ha missat högerregeln vid lördagens krock i korsningen Lasarettsvägen/Uddevallavägen.

Ett missförstånd mellan Dalslänningen och polisen mynnade i tisdagstidningen ut i den felaktiga uppgiften att det ska ha varit den kvinnliga föraren av en personbil som missade högerregeln, och därmed krockade med en buss i centrala Bäckefors i lördags. Så är inte fallet, bekräftar så väl polisen som ögonvittnen från platsen.

Det riktiga är att bussföraren misstänks ha missat högerregeln och därmed orsakat krocken där en kvinna och hennes mycket unga barn fick föras till sjukhus. Busschauffören misstänks för vårdslöshet i trafik, medan kvinnan är helt fri från misstankar vad gäller vållande av olyckan.

Ingen allvarligt skadad

Barnet och busschauffören ska ha klarat sig oskadda i krocken, medan kvinnan ådrog sig lättare skador.

Ett missförstånd mellan Dalslänningen och polisen mynnade i tisdagstidningen ut i den felaktiga uppgiften att det ska ha varit den kvinnliga föraren av en personbil som missade högerregeln, och därmed krockade med en buss i centrala Bäckefors i lördags. Så är inte fallet, bekräftar så väl polisen som ögonvittnen från platsen.

Det riktiga är att bussföraren misstänks ha missat högerregeln och därmed orsakat krocken där en kvinna och hennes mycket unga barn fick föras till sjukhus. Busschauffören misstänks för vårdslöshet i trafik, medan kvinnan är helt fri från misstankar vad gäller vållande av olyckan.

Ingen allvarligt skadad

Barnet och busschauffören ska ha klarat sig oskadda i krocken, medan kvinnan ådrog sig lättare skador.