2015-08-04 09:04

2015-08-04 09:04

Storholmen sänkt

BENGTSFORS: Kanalbåt från 1800-talet

Välkända kanalbåten Storholmen byggd 1898 är sänkt.

Dock inte så alvarligt som att den legendariska båten inte kan trafikera Dalslands kanal. Nej, före sommaren modifierade skepparen Sture Holmedahl båtens mast så att den kan fällas ned. Det i kombination med en sänkt skorsten ska göra att båten i början av september kan ta sig upp till 100-årsfirandet firandet av kanalen Stora Lee - Östen norr om Töcksfors. Några centimeter på höjden i kombination med en fullsatt båt ska göra att Storholmen kan ta sig under den bro som finns. Väl uppe i sjösystemet är det meningen att det ska köras en del turer, på dessa för Storholmen delvis nya vatten.

Dock inte så alvarligt som att den legendariska båten inte kan trafikera Dalslands kanal. Nej, före sommaren modifierade skepparen Sture Holmedahl båtens mast så att den kan fällas ned. Det i kombination med en sänkt skorsten ska göra att båten i början av september kan ta sig upp till 100-årsfirandet firandet av kanalen Stora Lee - Östen norr om Töcksfors. Några centimeter på höjden i kombination med en fullsatt båt ska göra att Storholmen kan ta sig under den bro som finns. Väl uppe i sjösystemet är det meningen att det ska köras en del turer, på dessa för Storholmen delvis nya vatten.