2015-08-03 15:19

2015-08-03 15:19

Östling flygande reporter

BENGTSFORS: Värmlandskändis till Bengtsfors för att medverka i kanotmaratonfilmen

Den officiella kanotmaratonfilmen kommer i år att få en mer humoristisk ton, detta genom att filmaren Tomas Johansson har engagerat komikern och skådespelaren Johan Östling som flygande reporter.
– Det ska bli vansinnigt roligt, säger Östling.

Tomas Johansson har i flera års tid producerat den offentliga kanotmaratonfilmen. När han började planera för årets film kände han att det hade varit kul med en ny vinkel, ett nytt inslag.

– Då fick jag idén att engagera Johan Östling. Han är perfekt för uppdraget; en kille med en skön framtoning, som är aktuell i och med sin roll i Ack Värmland på TV4, han är en flitigt anlitad konferencier, och han är känd i trakterna efter sin roll i filmen Smala Sussie, säger Tomas Johansson.

Är taggad

När Dalslänningen når Johan Östling på telefon är han något oklar över vad hans uppdrag egentligen är, men är samtidigt taggad och förväntansfull.

– Jag vet ärligt talat inte så jättemycket om vad jag ska göra, mer än att jag ska ställa frågor längs med banan, både seriösa och mer underhållande, till de som deltar i tävlingen. Men det ska bli vansinnigt roligt. Jag älskar att kasta mig ut i ett nytt sammanhang så här, det kommer att bli jättebra, säger Johan Östling.

För många år sedan var du i Bengtsfors med omnejd och spelade in filmen Smala Sussie; har du någon mer anknytning till orten eller Dalsland?

– Inte annat än att jag har åkt igenom några gånger. Och så spelade vi föreställningen Stört i Bengtsfors för ett par år sen. Men jag tycker att det är jättefint där och hyser inget annat än varma, goa känslor för Bengtsfors.

Och paddling, ad har du för relation till det?

– Jag paddlade en del kanot som barn, men sen blev jag lite äldre och testade på att paddla kajak som man fick låna från en klubb på Hammarö där jag är uppväxt, och då välte jag. Om och om igen. Så det var nog inte riktigt min grej.

Vad ser du fram emot med lördagens uppdrag då?

– Att få testa något nytt. Jag har varit konferencier väldigt mycket, och att stå framför kameran är heller inget nytt, men just något sånt här har jag inte gjort förut.

Tomas Johansson har i flera års tid producerat den offentliga kanotmaratonfilmen. När han började planera för årets film kände han att det hade varit kul med en ny vinkel, ett nytt inslag.

– Då fick jag idén att engagera Johan Östling. Han är perfekt för uppdraget; en kille med en skön framtoning, som är aktuell i och med sin roll i Ack Värmland på TV4, han är en flitigt anlitad konferencier, och han är känd i trakterna efter sin roll i filmen Smala Sussie, säger Tomas Johansson.

Är taggad

När Dalslänningen når Johan Östling på telefon är han något oklar över vad hans uppdrag egentligen är, men är samtidigt taggad och förväntansfull.

– Jag vet ärligt talat inte så jättemycket om vad jag ska göra, mer än att jag ska ställa frågor längs med banan, både seriösa och mer underhållande, till de som deltar i tävlingen. Men det ska bli vansinnigt roligt. Jag älskar att kasta mig ut i ett nytt sammanhang så här, det kommer att bli jättebra, säger Johan Östling.

För många år sedan var du i Bengtsfors med omnejd och spelade in filmen Smala Sussie; har du någon mer anknytning till orten eller Dalsland?

– Inte annat än att jag har åkt igenom några gånger. Och så spelade vi föreställningen Stört i Bengtsfors för ett par år sen. Men jag tycker att det är jättefint där och hyser inget annat än varma, goa känslor för Bengtsfors.

Och paddling, ad har du för relation till det?

– Jag paddlade en del kanot som barn, men sen blev jag lite äldre och testade på att paddla kajak som man fick låna från en klubb på Hammarö där jag är uppväxt, och då välte jag. Om och om igen. Så det var nog inte riktigt min grej.

Vad ser du fram emot med lördagens uppdrag då?

– Att få testa något nytt. Jag har varit konferencier väldigt mycket, och att stå framför kameran är heller inget nytt, men just något sånt här har jag inte gjort förut.