2015-07-19 12:34

2015-07-19 13:32

Foto: Anna Nyberg

Brolle och gänget bjöd på grym show

BENGTSFORS: Vi är i Dalsland, inte Värmland, Brolle!

Återigen lockade Brolles show närmare 1 500 personer till Bengtsfors Folkets park, och återigen bjöd han, den här gången tillsammans med Nanne Grönvall och Boppers, på en medryckande rock'n'roll-show.
Han bjöd dock också på en fadäs, då han vid två tillfällen ropade ut att det var så härligt att vara i – Värmland.

Brolle berättade om och om igen för den energiska publiken hur mycket han älskar att spela i Bengtsfors Folkets park och hur glad han var över att år efter år ha fått återvända till just folkparken Valhall. Då kan man ju tycka att det vore på sin plats att artisten har lärt sig vilket landskap hans favoritturnéort ligger i.

Vid inte mindre än två tillfällen under konserten berättade nämligen artisten hur härligt det var att vara i Värmland, och trots ljudliga protester från publiken föll inte poletten ner hos Brolle.

Parken gungade

Men bortsett från det – kvällen var ju trots allt inte en geografisk tentamen – bjöd artisten i år igen på en hejdundrande show. Att han den här gången hade med sig namnkunniga artistkollegor i form av Nanne Grönvall och The Boppers på scenen, gav ett rejält mervärde. Bengtsforspubliken var, som man säger, on fire, och hela folkparken gungande under den en och en halv timme som showen varade.

Brolles show

Liksom tidigare år minskade allsången och handklappet något när Brolle körde sina nyare, för den stora massan, mer okända låtar. Men så är det ju också i första hand hans show, det är ju Brolle som är det stora affischnamnet, så man får förstå att han inte bara vill köra covers på Elvis och gänget.

Nannes och Boppers egna låtar gick däremot hem hos publiken och det var fullt ös när rockbruden Grönvall bjöd på Håll om mig och Avundsjuk.

Ett av kvällens bättre inslag var annars den akustiska del som lades in mitt i konserten. Då samlades de tre artisterna mitt i folkmassan och bjöd på ett gäng mer finstämda låtar. Under låten Stand by me var allsången på högsta volym.

Lugnt och städat

Från föreningen Folkparken Valhalls sida är man jättenöjd med arrangemanget.

– Det var en kanonkväll på alla sätt och vis. Mycket folk och härlig stämning. Vi hade turen att ha två polispatruller på plats hela kvällen, vilket har en lugnande effekt i sig. Poliserna rapporterade bara om några mindre incidenter som smågruff, men inget som inte kunde lösas på plats, säger Roger Axelsson, kassör i föreningen.

Tidigare på kvällen deltog Brolle i en cruising genom centrala Bengtsfors i sin rosa Cadillac. Ett uppskattat inslag som följdes av många Bengtsforsbor; både sådana som hängde på i cruisingen och de som valde att titta på från gatan.

Brolle berättade om och om igen för den energiska publiken hur mycket han älskar att spela i Bengtsfors Folkets park och hur glad han var över att år efter år ha fått återvända till just folkparken Valhall. Då kan man ju tycka att det vore på sin plats att artisten har lärt sig vilket landskap hans favoritturnéort ligger i.

Vid inte mindre än två tillfällen under konserten berättade nämligen artisten hur härligt det var att vara i Värmland, och trots ljudliga protester från publiken föll inte poletten ner hos Brolle.

Parken gungade

Men bortsett från det – kvällen var ju trots allt inte en geografisk tentamen – bjöd artisten i år igen på en hejdundrande show. Att han den här gången hade med sig namnkunniga artistkollegor i form av Nanne Grönvall och The Boppers på scenen, gav ett rejält mervärde. Bengtsforspubliken var, som man säger, on fire, och hela folkparken gungande under den en och en halv timme som showen varade.

Brolles show

Liksom tidigare år minskade allsången och handklappet något när Brolle körde sina nyare, för den stora massan, mer okända låtar. Men så är det ju också i första hand hans show, det är ju Brolle som är det stora affischnamnet, så man får förstå att han inte bara vill köra covers på Elvis och gänget.

Nannes och Boppers egna låtar gick däremot hem hos publiken och det var fullt ös när rockbruden Grönvall bjöd på Håll om mig och Avundsjuk.

Ett av kvällens bättre inslag var annars den akustiska del som lades in mitt i konserten. Då samlades de tre artisterna mitt i folkmassan och bjöd på ett gäng mer finstämda låtar. Under låten Stand by me var allsången på högsta volym.

Lugnt och städat

Från föreningen Folkparken Valhalls sida är man jättenöjd med arrangemanget.

– Det var en kanonkväll på alla sätt och vis. Mycket folk och härlig stämning. Vi hade turen att ha två polispatruller på plats hela kvällen, vilket har en lugnande effekt i sig. Poliserna rapporterade bara om några mindre incidenter som smågruff, men inget som inte kunde lösas på plats, säger Roger Axelsson, kassör i föreningen.

Tidigare på kvällen deltog Brolle i en cruising genom centrala Bengtsfors i sin rosa Cadillac. Ett uppskattat inslag som följdes av många Bengtsforsbor; både sådana som hängde på i cruisingen och de som valde att titta på från gatan.