2015-07-17 13:49

2015-07-17 22:04

Drog över 900 personer

DALS-ED: Succé för nostalgishowen Diggity Doggety

Det blev publikrekord för året när The Mule Skinner Band i torsdags intog trivselscenen i Ed.
831 betalande, och totalt över 900 personer, såg showen Diggity Doggety.

– Det blev en riktig höjdarkväll. Publikmässigt var det topp tre genom alla år, jätteroligt, säger arrangören Ingvar Johannesson.

– För alla som var ute och dansade till Streaplers på 1960-talet var det här äkta nostalgi, fortsätter han.

På scenen stod alltså The Mule Skinner Band, bestående av Gert Lengstrand, Bjarne Lundqvist, Göran Liljeblad och Håkan Liljeblad, som samtliga har ett förflutet i ett av Sveriges genom tiderna största dansband; Streaplers.

Nytt samarbete

Efter många år på skilda håll samlades de fyra musiklegendarerna för ett nytt samarbete; i bandet som alltså kallas The Mule Skinner Band. Bandnamnet kommer från en av Streaplers mest kända låtar, Mule Skinner Blues.

I showen Diggity Doggety ingår låtar som Rockin'Robin, Mule Skinner Blues, Jambalaya, Vad har du under blusen Rut, Linda Marie, Bara 15 år, Min gula flygmaskin, Three steps to heaven, Happy piano – och självklart också Diggity Doggety.

Vid timmerhusen i Ed innebar nostalgishowen allsång, handklappande och glada miner.

– Jag kunde inte varit nöjdare, säger Ingvar Johannesson.

– Det blev en riktig höjdarkväll. Publikmässigt var det topp tre genom alla år, jätteroligt, säger arrangören Ingvar Johannesson.

– För alla som var ute och dansade till Streaplers på 1960-talet var det här äkta nostalgi, fortsätter han.

På scenen stod alltså The Mule Skinner Band, bestående av Gert Lengstrand, Bjarne Lundqvist, Göran Liljeblad och Håkan Liljeblad, som samtliga har ett förflutet i ett av Sveriges genom tiderna största dansband; Streaplers.

Nytt samarbete

Efter många år på skilda håll samlades de fyra musiklegendarerna för ett nytt samarbete; i bandet som alltså kallas The Mule Skinner Band. Bandnamnet kommer från en av Streaplers mest kända låtar, Mule Skinner Blues.

I showen Diggity Doggety ingår låtar som Rockin'Robin, Mule Skinner Blues, Jambalaya, Vad har du under blusen Rut, Linda Marie, Bara 15 år, Min gula flygmaskin, Three steps to heaven, Happy piano – och självklart också Diggity Doggety.

Vid timmerhusen i Ed innebar nostalgishowen allsång, handklappande och glada miner.

– Jag kunde inte varit nöjdare, säger Ingvar Johannesson.

Trivselkvällarna

Två av årets trivselkvällar återstår; nu på torsdag, den 23 juli kommer The Refreshments, och veckan därpå avrundas säsongen med en kväll med lokala artister från Dalsland.