2015-07-02 09:00

2015-07-02 09:10

Stolta över sina insatser

ÖDSKÖLT: Prisades för nya utmärkelsen Årets byggprojekt

En helt ny utmärkelse – Årets byggprojekt – delades ut vid Bengtsfors fullmäktiges säsongsavslutning i onsdags.

Vinnaren i Årets byggprojekt 2015 är Randi Riise som har gjort en nybyggnation i Gälnäs, Vårvik, där den tidigare ladugården har fått lämna plats för ett bostadshus.

Hon får ta emot prissumman 5 000 kronor ”för sin enkla och funktionella planlösning som medger utblickar åt alla håll, samt för sin moderna tolkning av ett traditionellt formspråk”.

Priset delas ut av myndighetsnämnden i Bengtsfors.

– Det finns ett allmänt prat om att det inte byggs något, men här vill nämnden visa på de goda exempel som finns. Priset ska fungera som en uppmuntran, säger kommunens planchef Annika Karlsson.

Den tanke som Randi Riise haft har varit att skapa en byggnad som är modern invändigt och utvändig, men ändå smälter in på platsen och behåller kontakten med omgivningen.

– Marken kring huset ska behålla karaktären av ängsmark och huset är målat i en mörk ton för att inte ta för stor plats i landskapet. Invändigt bjuds man på ett fantastiskt ljus och en ständig närvaro av naturen utanför tack vare byggnadens alla glaspartier och fönster, skriver myndighetsnämnden i sin motivering.

Hedersomnämnanden

Två hedersomnämnanden blev det också.

Dessa gick till Tore Oliversen för hans Dalslandsstuga och till Siegfried Kreüger och Marie Persson för deras nybyggnation av ett garage.

Vinnaren i Årets byggprojekt 2015 är Randi Riise som har gjort en nybyggnation i Gälnäs, Vårvik, där den tidigare ladugården har fått lämna plats för ett bostadshus.

Hon får ta emot prissumman 5 000 kronor ”för sin enkla och funktionella planlösning som medger utblickar åt alla håll, samt för sin moderna tolkning av ett traditionellt formspråk”.

Priset delas ut av myndighetsnämnden i Bengtsfors.

– Det finns ett allmänt prat om att det inte byggs något, men här vill nämnden visa på de goda exempel som finns. Priset ska fungera som en uppmuntran, säger kommunens planchef Annika Karlsson.

Den tanke som Randi Riise haft har varit att skapa en byggnad som är modern invändigt och utvändig, men ändå smälter in på platsen och behåller kontakten med omgivningen.

– Marken kring huset ska behålla karaktären av ängsmark och huset är målat i en mörk ton för att inte ta för stor plats i landskapet. Invändigt bjuds man på ett fantastiskt ljus och en ständig närvaro av naturen utanför tack vare byggnadens alla glaspartier och fönster, skriver myndighetsnämnden i sin motivering.

Hedersomnämnanden

Två hedersomnämnanden blev det också.

Dessa gick till Tore Oliversen för hans Dalslandsstuga och till Siegfried Kreüger och Marie Persson för deras nybyggnation av ett garage.