2015-07-01 09:13

2015-07-01 15:27

Stolta pristagare

ÖDSKÖLT: Olga Birkfeldts konstpris delades ut

Jeanna Berger, Ellen Ljungqvist och Melinda Urbansdotter (alla från Steneby) tar emot Olga Birkfeldts konstpris 2015.

Ceremonin ägde rum under kommunfullmäktiges säsongsavslutning i Alltorps tingshus i Ödskölt. 24-åriga arkitektstudenten Jeanna Berger fick det största priset på 10 000 kronor medan 25-åriga metallstudenten Ellen Ljungqvist och 21-åriga textilstudenten Melinda Urbansdotter får 5 000 kronor vardera. Trion prisas för sina konstverk i den årliga tävlingen till stensätterskan Olga Birkfeldts minne, som deltog i en utställning i Bengtsfors konsthall under våren. Jeanna Berger deltog där med en studie i ord, Ellen Ljungqvist med skalbaggar och ugglor i metall och Melinda Urbansdotter med en havsinspirerad väv av ull. I juryn för konstpriset sitter kommunens kulturchef Roland Jernberg, Lena Grönlund (S) som är ordförande för kommunstyrelsens kulturskott och lärarna och konstnärerna Tina Reuterberg och Anna Jansson.

Ceremonin ägde rum under kommunfullmäktiges säsongsavslutning i Alltorps tingshus i Ödskölt. 24-åriga arkitektstudenten Jeanna Berger fick det största priset på 10 000 kronor medan 25-åriga metallstudenten Ellen Ljungqvist och 21-åriga textilstudenten Melinda Urbansdotter får 5 000 kronor vardera. Trion prisas för sina konstverk i den årliga tävlingen till stensätterskan Olga Birkfeldts minne, som deltog i en utställning i Bengtsfors konsthall under våren. Jeanna Berger deltog där med en studie i ord, Ellen Ljungqvist med skalbaggar och ugglor i metall och Melinda Urbansdotter med en havsinspirerad väv av ull. I juryn för konstpriset sitter kommunens kulturchef Roland Jernberg, Lena Grönlund (S) som är ordförande för kommunstyrelsens kulturskott och lärarna och konstnärerna Tina Reuterberg och Anna Jansson.

  • Conny Hultgren