2015-06-24 11:29

2015-06-25 11:17

Hur ser en arbetsvecka ut för dig?

HALLÅ DÄR...

Michael Ottosson från Steneby, som medverkar som musiker på Lotta på Liseberg som sänds måndagar på TV4.

– Jag åker ner till Göteborg på söndagen där vi under kvällen repar utan artister för att se så att allt fungerar. Även under måndagen repar vi, då med artisterna. Genrepet har vi på eftermiddagen innan direktsändningen startar. På tisdagen åker jag tillbaka till Stockholm igen.

Hur ser dagarna ut i Stockholm?

– Jag är med och arrangerar ett Lejonkungenprojekt tillsammans med en kör på Åland. Det blir även en del sommarspelningar, kyrkomusik och ibland spelar jag även på bröllop. I slutet av juli ska jag spela på en festival i Sollefteå.

Vad är den största skillnaden med att spela på Liseberg jämfört med i Dalsland?

– På Liseberg är det ju större publik, i måndags hade vi dessutom tittarrekord. Direktsändningen medför att man skärper till sig lite extra. Tempot måste klaffa med till exempel reklampauser. När jag spelar i Dalsland så är det mest med Song of Joy. Där blir det mer intima spelningar än på Liseberg eftersom publiken där sitter en bit ifrån scenen. Det är olika typer av nervositet på olika typer av spelningar, men jag kan nog vara lite extra nervös inför en spelning med liten publik faktiskt.

Kommer du uppträda något i Dalsland i sommar?

– Ja, den 18 juli kommer jag delta på en konsert i Steneby kyrka tillsammans med andra musiker och sångare från Song of Joy. I juni var jag även med och spelade på Franserudsskolans skolavslutning. Det finns även planer på att eventuellt uppträda med Gladys del Pilar i Folkparken i Bengtsfors den 16 augusti, men det är inte helt spikat än.

– Jag åker ner till Göteborg på söndagen där vi under kvällen repar utan artister för att se så att allt fungerar. Även under måndagen repar vi, då med artisterna. Genrepet har vi på eftermiddagen innan direktsändningen startar. På tisdagen åker jag tillbaka till Stockholm igen.

Hur ser dagarna ut i Stockholm?

– Jag är med och arrangerar ett Lejonkungenprojekt tillsammans med en kör på Åland. Det blir även en del sommarspelningar, kyrkomusik och ibland spelar jag även på bröllop. I slutet av juli ska jag spela på en festival i Sollefteå.

Vad är den största skillnaden med att spela på Liseberg jämfört med i Dalsland?

– På Liseberg är det ju större publik, i måndags hade vi dessutom tittarrekord. Direktsändningen medför att man skärper till sig lite extra. Tempot måste klaffa med till exempel reklampauser. När jag spelar i Dalsland så är det mest med Song of Joy. Där blir det mer intima spelningar än på Liseberg eftersom publiken där sitter en bit ifrån scenen. Det är olika typer av nervositet på olika typer av spelningar, men jag kan nog vara lite extra nervös inför en spelning med liten publik faktiskt.

Kommer du uppträda något i Dalsland i sommar?

– Ja, den 18 juli kommer jag delta på en konsert i Steneby kyrka tillsammans med andra musiker och sångare från Song of Joy. I juni var jag även med och spelade på Franserudsskolans skolavslutning. Det finns även planer på att eventuellt uppträda med Gladys del Pilar i Folkparken i Bengtsfors den 16 augusti, men det är inte helt spikat än.

  • Josefin Marjomaa