2015-06-05 17:15

2015-06-05 17:17

Så ska framtidens Långevi se ut

BENGTSFORS: Skiss presenteras för multisportanläggning

Fotboll, cykel och löpning. Det är de tre ben som Långevi ska stå på när området blir en multisportanläggning.

– I det ursprungliga projektet handlade det om en konstgräsplan och ett elljusspår. Men sedan har det byggts på undan för undan, säger Bengtsfors kommuns fritidschef Roland Jernberg.

Kommunen kan nu presentera en skiss på hur området ska se ut i framtiden.

Skissen visar att det ska bli konstgräsplan och elljusspår, men också en dirt track-bana för BMX-cyklar, en boulebana, ett utegym, en funktionsanpassad stig, förbättrade vandringsleder och en downhill-bana för cykel. Här finns förstås även den befintliga backen med där man åka utförsåkning.

Byggstart i höst

Projektägare är Långevialliansen (Bengtsfors IF, Bengtsfors Bois, Friluftsfrämjandet) som med stöd av kommunen driver frågan och har ansökt om medel från flera instanser.

Satsningen är beräknad att kosta omkring 12 miljoner kronor och pengar söks nu från Allmänna Arvsfonden, Dalslands Sparbank, Västsvenska Idrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet, Boverket och Länsstyrelsen.

– Föreningsalliansen har fått positivt besked från flera av dessa. Men allt är avhängigt av vilket besked föreningsalliansen får från Allmänna Arvsfonden i september. Arvsfonden står för den största delen på 8 miljoner kronor, säger Roland Jernberg.

Om fonden säger ja är tanken att byggstart ska ske i september 2015 och att anläggningen i så fall kan stå klar i juni 2016.

– I det ursprungliga projektet handlade det om en konstgräsplan och ett elljusspår. Men sedan har det byggts på undan för undan, säger Bengtsfors kommuns fritidschef Roland Jernberg.

Kommunen kan nu presentera en skiss på hur området ska se ut i framtiden.

Skissen visar att det ska bli konstgräsplan och elljusspår, men också en dirt track-bana för BMX-cyklar, en boulebana, ett utegym, en funktionsanpassad stig, förbättrade vandringsleder och en downhill-bana för cykel. Här finns förstås även den befintliga backen med där man åka utförsåkning.

Byggstart i höst

Projektägare är Långevialliansen (Bengtsfors IF, Bengtsfors Bois, Friluftsfrämjandet) som med stöd av kommunen driver frågan och har ansökt om medel från flera instanser.

Satsningen är beräknad att kosta omkring 12 miljoner kronor och pengar söks nu från Allmänna Arvsfonden, Dalslands Sparbank, Västsvenska Idrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet, Boverket och Länsstyrelsen.

– Föreningsalliansen har fått positivt besked från flera av dessa. Men allt är avhängigt av vilket besked föreningsalliansen får från Allmänna Arvsfonden i september. Arvsfonden står för den största delen på 8 miljoner kronor, säger Roland Jernberg.

Om fonden säger ja är tanken att byggstart ska ske i september 2015 och att anläggningen i så fall kan stå klar i juni 2016.