2015-04-12 12:37

2015-04-12 19:11

Jordskalv skakade om i Dalsland och Värmland

BENGTSFORS

(UPPDATERAD) Vid 22-tiden i fredagskväll ska ett jordskalv ha inträffat i Bengtsfors kommun i Dalsland.

Flera läsare har under helgen hört av sig och berättat att de känt av ett så pass kraftigt skalv att fönstren ska ha skallrat på sina håll. Skalvet ska också har märkts av i Värmland då boende i Säffle hört av sig till NWT med iakttagelser.

I "Norelund i Säffle hörde jag och min mor och far ett dovt, avlägset, men ändå högt muller och jag kände hur golvet vibrerade under några sekunder i takt med mullret.", skrev Andreas Person till NWT.

Enligt GT var jordskalvet uppmätt till 2,5 på Richterskalan.

Flera läsare har under helgen hört av sig och berättat att de känt av ett så pass kraftigt skalv att fönstren ska ha skallrat på sina håll. Skalvet ska också har märkts av i Värmland då boende i Säffle hört av sig till NWT med iakttagelser.

I "Norelund i Säffle hörde jag och min mor och far ett dovt, avlägset, men ändå högt muller och jag kände hur golvet vibrerade under några sekunder i takt med mullret.", skrev Andreas Person till NWT.

Enligt GT var jordskalvet uppmätt till 2,5 på Richterskalan.