2015-03-02 13:51

2015-03-02 13:51

Fildelare från Dalsland åtalas

BENGTSFORS KOMMUN: Har delat och kopierat filmer och serier

En kille i 25-årsåldern, bosatt i Bengtsfors kommun, har åtalats för brott mot upphovsrättslagen efter att ha laddat ner, delat och kopierat filmer och tv-serier via olika fildelningstjänster.

Mannen ställs till svars inför nationella åklagarkammaren i Stockholm för upphovsrättsliga brott han ska ha begått mellan augusti och december 2013. Bakom åtalet står Rättighetsalliansen Europa AB, som drivs av de tidigare medarbetarna på Antipiratbyrån.

Enligt åtalet har mannen vid 33 tillfällen under perioden dels olovligen framställt kopior på ett antal filmer och tv-serier, dels därefter ha tillgängliggjort verken för allmänheten via fildelningssajterna Swepiracy, Sparvar och SceneHD.

Mannen erkänner brott avseende fyra titlar. Bland bevisningen finns en beslagtagen dator, IP-adresser kopplade till mannen, ett användarkonto, samt skärmdumpar från ett vittne.

Enligt åtalet har mannens agerande gjort att verken tillgängliggjorts för allmänheten, fått stor spridning och i vissa fall tillgängliggjorts före verkens officiella utgivningsdag i butik.

Mannen ställs till svars inför nationella åklagarkammaren i Stockholm för upphovsrättsliga brott han ska ha begått mellan augusti och december 2013. Bakom åtalet står Rättighetsalliansen Europa AB, som drivs av de tidigare medarbetarna på Antipiratbyrån.

Enligt åtalet har mannen vid 33 tillfällen under perioden dels olovligen framställt kopior på ett antal filmer och tv-serier, dels därefter ha tillgängliggjort verken för allmänheten via fildelningssajterna Swepiracy, Sparvar och SceneHD.

Mannen erkänner brott avseende fyra titlar. Bland bevisningen finns en beslagtagen dator, IP-adresser kopplade till mannen, ett användarkonto, samt skärmdumpar från ett vittne.

Enligt åtalet har mannens agerande gjort att verken tillgängliggjorts för allmänheten, fått stor spridning och i vissa fall tillgängliggjorts före verkens officiella utgivningsdag i butik.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.