2015-02-23 16:48

2015-02-23 16:48

Företag lämnar Björnhuset

FÄRGELANDA: Flyttar pannkakstillverkning till Laholm

Företaget Lantmännen Cerealia AB har beslutat att lägga ned sin verksamhet i Björnhuset i Färgelanda.
Pannkakstillverkningen flyttas i stället till Laholm.

I ett pressmeddelande meddelar Färgelanda kommun att de under måndagen har nåtts av informationen om att Lantmännen Cerealia AB lämnar kommunen och Björnhuset. Efter sommaren 2015 flyttas pannkakstillverkningen till Laholm i Skåne.

”Kommunen beklagar givetvis djupt att Lantmännens verksamhet i Färgelanda kommer att upphöra. Det innebär att kommunens insatser för att hitta en lösning för fastigheten (Björnhuset) kommer att intensifieras. Kommunen kommer även att se över möjliga åtgärder för de cirka 20 medarbetare som berörs av flytten”, står det i pressmeddelandet.

Är inte kommunens fel

Lantmännen säger sig ha haft en god dialog med kommunen som hyresvärd och menar att kommunens agerande inte har kunnat påverka deras beslut. Det ska vara andra faktorer som har lett fram till ställningstagandet.

I ett pressmeddelande meddelar Färgelanda kommun att de under måndagen har nåtts av informationen om att Lantmännen Cerealia AB lämnar kommunen och Björnhuset. Efter sommaren 2015 flyttas pannkakstillverkningen till Laholm i Skåne.

”Kommunen beklagar givetvis djupt att Lantmännens verksamhet i Färgelanda kommer att upphöra. Det innebär att kommunens insatser för att hitta en lösning för fastigheten (Björnhuset) kommer att intensifieras. Kommunen kommer även att se över möjliga åtgärder för de cirka 20 medarbetare som berörs av flytten”, står det i pressmeddelandet.

Är inte kommunens fel

Lantmännen säger sig ha haft en god dialog med kommunen som hyresvärd och menar att kommunens agerande inte har kunnat påverka deras beslut. Det ska vara andra faktorer som har lett fram till ställningstagandet.