2015-02-17 16:42

2015-02-17 16:43

Fokuserar på viktiga frågor

DALS-ED: Socialdemokraterna bråkar inte om poster i Dals-Ed

Socialdemokraterna i Dals-Eds kommun tar ingen fight för vice ordförandeposterna.
– Vi förstår inte majoritetens agerande, men vi orkar inte bråka.

Det säger Per-Erik Norlin, lokalordförande för (S) i Dals-Ed och tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen.

Bakgrunden är att den politiska majoriteten i kommunen i december bröt en långvarig praxis då de röstade igenom att majoriteten får posterna som både ordförande och vice ordförande i facknämnderna. Den sistnämnda har av tradition alltid oppositionen haft. Nu infördes i stället posten andre vice ordförande för oppositionen.

Den politiska majoriteten handlade inte orätt ur laglig mening, men oppositionen kände sig överkörd och illa behandlad.

I veckan diskuterade (S) om man skulle agera mot beslutet.

– Men vi kom fram till att det gått så lång tid nu, samt att vi faktiskt är medbjudna och inkluderade i de flesta sammanhang, precis som Martin Carling (C) lovade. Vi väljer att lägga fokus på viktigare frågor. Men vi tycker fortfarande att det är konstigt hanterat, säger Norlin.

Det säger Per-Erik Norlin, lokalordförande för (S) i Dals-Ed och tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen.

Bakgrunden är att den politiska majoriteten i kommunen i december bröt en långvarig praxis då de röstade igenom att majoriteten får posterna som både ordförande och vice ordförande i facknämnderna. Den sistnämnda har av tradition alltid oppositionen haft. Nu infördes i stället posten andre vice ordförande för oppositionen.

Den politiska majoriteten handlade inte orätt ur laglig mening, men oppositionen kände sig överkörd och illa behandlad.

I veckan diskuterade (S) om man skulle agera mot beslutet.

– Men vi kom fram till att det gått så lång tid nu, samt att vi faktiskt är medbjudna och inkluderade i de flesta sammanhang, precis som Martin Carling (C) lovade. Vi väljer att lägga fokus på viktigare frågor. Men vi tycker fortfarande att det är konstigt hanterat, säger Norlin.