2015-02-10 06:00

2015-02-10 10:02

Målar live i konsthallen

BENGTSFORS: Inger Sääfenäve skapar konst med fönsterskrapa och kökssvamp

På tisdag kväll målar konstnären Inger Sääfenäve live i Bengtsfors konsthall.
– Det är det bästa jag vet, säger konstnären som på grund av sjukdom inte kan greppa en pensel – men målar obehindrat med fönsterskrapor och kökssvampar.

Inger Sääfenäve, född och uppväxt i Bengtsfors, målade en hel del i sin ungdom, men sedan följde ett antal år då hon lade penseln på hyllan – och där har den blivit kvar. Däremot målar hon igen.

– När jag drabbades av bindvävssjukdomen ehlers-danlos syndrom, fick mycket värk och problem att sova så började jag måla igen som smärtlindring. Jag övade mig i att flytta mitt fokus från smärtan till konsten – och det fungerar jättebra. Däremot kan jag inte längre greppa en pensel, så jag målar i olja med bland annat fönsterskrapor, kökssvampar och bankomatkort, berättar Inger Sääfenäve.

Något hon tycker alldeles särskilt mycket om i sitt konstnärskap är att måla live inför publik; vilket hon ska göra vid kvällens vernissage i konsthallen.

– Jag vet aldrig vad det ska bli när jag ställer mig vid staffliet, jag bara börjar måla.

Det är en färgrik och intressant utställning som visas i Bengtsfors konsthall.

Inger Sääfenäve, född och uppväxt i Bengtsfors, målade en hel del i sin ungdom, men sedan följde ett antal år då hon lade penseln på hyllan – och där har den blivit kvar. Däremot målar hon igen.

– När jag drabbades av bindvävssjukdomen ehlers-danlos syndrom, fick mycket värk och problem att sova så började jag måla igen som smärtlindring. Jag övade mig i att flytta mitt fokus från smärtan till konsten – och det fungerar jättebra. Däremot kan jag inte längre greppa en pensel, så jag målar i olja med bland annat fönsterskrapor, kökssvampar och bankomatkort, berättar Inger Sääfenäve.

Något hon tycker alldeles särskilt mycket om i sitt konstnärskap är att måla live inför publik; vilket hon ska göra vid kvällens vernissage i konsthallen.

– Jag vet aldrig vad det ska bli när jag ställer mig vid staffliet, jag bara börjar måla.

Det är en färgrik och intressant utställning som visas i Bengtsfors konsthall.