2015-02-10 06:00

2015-02-10 09:50

Centrumsatsning glädjer hyresgäster

BENGTSFORS: Leva och bo bildar fastighetsbolag

Föreståndarna av lågprisbutiken Leva och Bo i Bengtsfors bildar fastighetsbolag och köper tillsammans med Johan Jansson loss Nygård 2 av norska Conceptor.

Det finns flera anledningar till att systrarna Camilla och Sofia Karlsson, som äger butiken, väljer att ta detta steg.

– Vårt hyreskontrakt med Conceptor gick ut och när vi skulle förhandla om nytt kontakt höjde de vår hyra med det dubbla. När vi kommit överens om att ta över själva behöver vi inte längre vara rädda för hyreshöjningar, säger Sofia Karlsson.

– Att vi nu tar över fastigheten innebär också att vi kan ha kvar våra jobb också. Vi hade inget val. Men det här är inte bara en börda. Det ska bli kul. Vi vill utveckla Bengtsfors, säger Camilla Karlsson.

Bildar bolag

De bildar nu fastighetsbolag tillsammans med Sofias sambo, Johan Jansson.

Det nya fastighetsbolaget övertar samtidigt Conceptors övriga hyresgäster i fastigheten – Fonus Begravningsbyrå, Två Klippare och Kyl och VVS Konsult.

– Vi har drivit butiken i fem år och underhållet har varit väldigt eftersatt under den tiden, säger Camilla Karlsson.

Vad kommer ni att göra för att rusta upp fastigheten?

– Bland det första vi måste göra är att fixa taket till vår lastbrygga, som är felkonstruerat. Fasaden har börjat vittra sönder och vi måste byta ut och isolera det. Vi ska även byta värmesystem på sikt, säger Johan Jansson.

– Fasaden ut mot torget behöver ses över och vi kommer att arbeta allmänt mot att skapa ett trivsamt centrum, säger Sofia Karlsson.

– Om sedan också Bengtsforshus tar över fastigheten Nygård 4 (som bland annat inrymmer apotek och vårdcentral) och bygger lägenheter ovanpå den så tror vi att det ska bli ett bra och levande centrum. Det är viktigt att det är det är lokala personer och bolag som äger fastigheterna, säger Camilla Karlsson.

Glada hyresgäster

En av hyresgästerna blir frisörsalongen Två Klippare som drivs av bröderna Allan och Bengt-Göran Jansson.

– Det känns bra att det är lokala företagare som tar över fastigheten. Under Conceptors tid har inget gjorts åt underhållet. Under en period regnade det till och med in här, säger Allan Jansson och pekar vid ett fönster.

– Oljepannan står dessutom kvar från 1969 då huset byggdes. Men vi har gott hopp om att det kommer att bli betydligt bättre, fortsätter han.

Det finns flera anledningar till att systrarna Camilla och Sofia Karlsson, som äger butiken, väljer att ta detta steg.

– Vårt hyreskontrakt med Conceptor gick ut och när vi skulle förhandla om nytt kontakt höjde de vår hyra med det dubbla. När vi kommit överens om att ta över själva behöver vi inte längre vara rädda för hyreshöjningar, säger Sofia Karlsson.

– Att vi nu tar över fastigheten innebär också att vi kan ha kvar våra jobb också. Vi hade inget val. Men det här är inte bara en börda. Det ska bli kul. Vi vill utveckla Bengtsfors, säger Camilla Karlsson.

Bildar bolag

De bildar nu fastighetsbolag tillsammans med Sofias sambo, Johan Jansson.

Det nya fastighetsbolaget övertar samtidigt Conceptors övriga hyresgäster i fastigheten – Fonus Begravningsbyrå, Två Klippare och Kyl och VVS Konsult.

– Vi har drivit butiken i fem år och underhållet har varit väldigt eftersatt under den tiden, säger Camilla Karlsson.

Vad kommer ni att göra för att rusta upp fastigheten?

– Bland det första vi måste göra är att fixa taket till vår lastbrygga, som är felkonstruerat. Fasaden har börjat vittra sönder och vi måste byta ut och isolera det. Vi ska även byta värmesystem på sikt, säger Johan Jansson.

– Fasaden ut mot torget behöver ses över och vi kommer att arbeta allmänt mot att skapa ett trivsamt centrum, säger Sofia Karlsson.

– Om sedan också Bengtsforshus tar över fastigheten Nygård 4 (som bland annat inrymmer apotek och vårdcentral) och bygger lägenheter ovanpå den så tror vi att det ska bli ett bra och levande centrum. Det är viktigt att det är det är lokala personer och bolag som äger fastigheterna, säger Camilla Karlsson.

Glada hyresgäster

En av hyresgästerna blir frisörsalongen Två Klippare som drivs av bröderna Allan och Bengt-Göran Jansson.

– Det känns bra att det är lokala företagare som tar över fastigheten. Under Conceptors tid har inget gjorts åt underhållet. Under en period regnade det till och med in här, säger Allan Jansson och pekar vid ett fönster.

– Oljepannan står dessutom kvar från 1969 då huset byggdes. Men vi har gott hopp om att det kommer att bli betydligt bättre, fortsätter han.