2015-02-05 11:26

2015-02-05 11:26

Nu får Marre sin egen tv-serie

STOCKHOLM/BENGTSFORS: Kändisfrisören från Bengtsfors

Kändisfrisören Marre Hitti, uppväxt i Bengtsfors, får ett eget tv-program.

Kändisklipparna på SVT Flow handlar om livet på Marres Salong Bangs, i hjärtat av fashionabla Östermalm.

Familjen Hitti kom till Bengtsfors som flyktingar från Libanon år 1989. Marre Hitti var då 14 år gammal. Han gick klart högstadiet i Bengtsfors och därefter gymnasiet i Åmål. Efter skolan jobbade han i några år på Lear i Bengtsfors innan han utbildade sig till frisör.

År 2000 öppnade han den i dag mycket välkända Salong Bangs på Smålandsgatan i Stockholm.

Marre Hitti är en välkänd stylist i modebranschen och anlitas av många celebriteter. Bland hans kunder finns artisten Elin Lanto, modebloggaren och redaktören Sofi Fahrman och prinsens blivande fru Sofia Hellqvist – som han lärde känna när de båda deltog i dokusåpan Paradise Hotel år 2005. Ett program han vann.

På sin meritlista har Marre Hitti uppdrag för bland annat tv-produktioner som Project Runway, Idolfinalen, Stilaktuen och Melodifestivalen. Han är också aktuell som chefsstylist i programmet Trinny och Susannah stylar om Sverige.

Nu får han ett eget tv-program. I Kändisklipparna på SVT Flow får tittarna följa livet på Salong Bangs.

”Fantastiskt roligt”

– Serien handlar både om mitt liv i allmänhet och om arbetet på salongen med alla kändisar. Tv-teamet har bland annat varit med i Libanon och filmat. De tolv avsnitten visas först på SVT Flow, men kommer senare att sändas i ”vanlig” tv.

Hur känns det att få ett eget tv-program?

– Fantastiskt roligt, stort.

Varför tror du att du har blivit så framgångsrik?

– För att jag alltid hållit fötterna på jorden och inte glömt mitt ursprung. Jag kommer alltid att vara samma Marre som kom till Sverige och Bengtsfors. Sen är jag också grym på det jag gör.

Vad har du för relation till Bengtsfors i dag?

– Min bror med familj bor kvar där, så jag hälsar på. Senast var på påsk då vi gick påskparaden, det är mysigt!

Familjen Hitti kom till Bengtsfors som flyktingar från Libanon år 1989. Marre Hitti var då 14 år gammal. Han gick klart högstadiet i Bengtsfors och därefter gymnasiet i Åmål. Efter skolan jobbade han i några år på Lear i Bengtsfors innan han utbildade sig till frisör.

År 2000 öppnade han den i dag mycket välkända Salong Bangs på Smålandsgatan i Stockholm.

Marre Hitti är en välkänd stylist i modebranschen och anlitas av många celebriteter. Bland hans kunder finns artisten Elin Lanto, modebloggaren och redaktören Sofi Fahrman och prinsens blivande fru Sofia Hellqvist – som han lärde känna när de båda deltog i dokusåpan Paradise Hotel år 2005. Ett program han vann.

På sin meritlista har Marre Hitti uppdrag för bland annat tv-produktioner som Project Runway, Idolfinalen, Stilaktuen och Melodifestivalen. Han är också aktuell som chefsstylist i programmet Trinny och Susannah stylar om Sverige.

Nu får han ett eget tv-program. I Kändisklipparna på SVT Flow får tittarna följa livet på Salong Bangs.

”Fantastiskt roligt”

– Serien handlar både om mitt liv i allmänhet och om arbetet på salongen med alla kändisar. Tv-teamet har bland annat varit med i Libanon och filmat. De tolv avsnitten visas först på SVT Flow, men kommer senare att sändas i ”vanlig” tv.

Hur känns det att få ett eget tv-program?

– Fantastiskt roligt, stort.

Varför tror du att du har blivit så framgångsrik?

– För att jag alltid hållit fötterna på jorden och inte glömt mitt ursprung. Jag kommer alltid att vara samma Marre som kom till Sverige och Bengtsfors. Sen är jag också grym på det jag gör.

Vad har du för relation till Bengtsfors i dag?

– Min bror med familj bor kvar där, så jag hälsar på. Senast var på påsk då vi gick påskparaden, det är mysigt!