2015-02-03 06:00

2015-02-03 11:43

PRO i Långed slår vakt om nattjouren

BÄCKEFORS: Opinionsbildning för Dalslands sjukhus

Nattjouren på Dalslands sjukhus i Bäckefors riskerar att läggas ner. Oron är stor och nu avlöser motreaktionerna varandra.

I fredags kunde Dalslänningen berätta om den motion som Jerker Johansson (C) skrivit där han kräver att Bengtsfors kommun agerar i ärendet.

– Det är en tvärpolitisk motion som jag hoppas att många ledamöter från alla partier i Bengtsfors kommunfullmäktige vill skriva under, säger Johansson.

Reagerade skarpt

I motionen skriver han att Bengtsfors kommun måste ta kontakt med politikerna i den norra hälso- och sjukvårdsnämnden för att påverka.

Detta sedan hälso- och sjukvårdsstyrelsens ordförande Jonas Andersson (FP) gått ut i radio och meddelat att han inte kan lova att nattjourerna i Bäckefors och Strömstad kommer att finnas kvar efter 2015.

– Att kunna åka till sjukhuset och träffa en läkare vilken tid som helst på dygnet är otroligt viktigt för att vården ska kunna ges i tid. Det är den dalsländska tryggheten det handlar om, säger Jerker Johansson.

PRO vill behålla jouren

Nu agerar också PRO i Dals Långed, där Åke I Andersson är engagerad. Andersson som också är ordförande för den lokala S-föreningen i Dals Långed.

– Jag hoppas att de andra PRO-föreningarna också tar upp det, säger han.

– Än så länge finns det bara på förslag att utreda en stängning av nattjouren. Beslut finns om att ha kvar den till och med 2015. Men jag förstår inte varför det ska utredas överhuvudtaget. Är inte tryggheten och hälsan värd någonting för oss som bor på landsbygden i förhållande till tätorterna? frågar sig Åke I Andersson.

Långt till Näl

Efter valet tog en borgerlig allians med stöd av Miljöpartiet över makten i Västra Götalandsregionen.

– Jag är väldigt förvånad över Alliansens agerande här. Det är väldigt viktigt att nattjouren får vara kvar för dalslänningarna. Det är 14 mil till Näl i Trollhättan från Gustavsfors och lika långt från Nössemark, säger Åke I Andersson.

I fredags kunde Dalslänningen berätta om den motion som Jerker Johansson (C) skrivit där han kräver att Bengtsfors kommun agerar i ärendet.

– Det är en tvärpolitisk motion som jag hoppas att många ledamöter från alla partier i Bengtsfors kommunfullmäktige vill skriva under, säger Johansson.

Reagerade skarpt

I motionen skriver han att Bengtsfors kommun måste ta kontakt med politikerna i den norra hälso- och sjukvårdsnämnden för att påverka.

Detta sedan hälso- och sjukvårdsstyrelsens ordförande Jonas Andersson (FP) gått ut i radio och meddelat att han inte kan lova att nattjourerna i Bäckefors och Strömstad kommer att finnas kvar efter 2015.

– Att kunna åka till sjukhuset och träffa en läkare vilken tid som helst på dygnet är otroligt viktigt för att vården ska kunna ges i tid. Det är den dalsländska tryggheten det handlar om, säger Jerker Johansson.

PRO vill behålla jouren

Nu agerar också PRO i Dals Långed, där Åke I Andersson är engagerad. Andersson som också är ordförande för den lokala S-föreningen i Dals Långed.

– Jag hoppas att de andra PRO-föreningarna också tar upp det, säger han.

– Än så länge finns det bara på förslag att utreda en stängning av nattjouren. Beslut finns om att ha kvar den till och med 2015. Men jag förstår inte varför det ska utredas överhuvudtaget. Är inte tryggheten och hälsan värd någonting för oss som bor på landsbygden i förhållande till tätorterna? frågar sig Åke I Andersson.

Långt till Näl

Efter valet tog en borgerlig allians med stöd av Miljöpartiet över makten i Västra Götalandsregionen.

– Jag är väldigt förvånad över Alliansens agerande här. Det är väldigt viktigt att nattjouren får vara kvar för dalslänningarna. Det är 14 mil till Näl i Trollhättan från Gustavsfors och lika långt från Nössemark, säger Åke I Andersson.