2015-01-21 15:55

2015-01-21 15:58

Berg blir kommunchef

FÄRGELANDA: Tackade ja i onsdags

Lars-Göran Berg, Bengtsfors, blir ny kommunchef i Färgelanda kommun.

Kommunstyrelsen erbjöd honom tjänsten i onsdags och några timmar senare tackade han ja.

Äntligen är kommunchefsfrågan i Färgelanda kommun löst efter många turer fram och tillbaka.

I onsdags beslutade kommunstyrelsen att erbjuda tjänsten till Lars-Göran Berg, 58 år, som är född i Brålanda och boende i Bengtsfors.

– Jag har muntligen tackat ja till tjänsten, säger han.

Lars-Göran Berg har varit anställd inom Färgelanda kommun tidigare.

Åren 1983 till 1991 arbetade han som SO-lärare på Valboskolan i Färgelanda. Därefter var han rektor i Vänersborgs kommun för att sedan börja som barn- och utbildningschef i Munkedals kommun. 2007-2009 arbetade han som kultur- och utbildningschef i Bengtsfors kommun och de senaste sex åren har Berg återigen arbetat i Munkedals kommun som social- och välfärdschef och senast som kommunchef.

– För mig känns det rimligt och önskvärt att nu gå vidare till andra utmaningar. Jag tycker att sex-sju år är lagom på en chefsposition, säger Lars-Göran Berg.

Förhandling om lön

Läget i Färgelanda kommun har i många år varit turbulent, både inom politiken och på tjänstemannasidan.

– Jag tycker att det är ett spännande läge och hoppas att vi tillsammans kan hitta en bra framtid för Färgelanda kommun. Jag känner mycket för kommunen, som har ett bra läge mitt i Fyrbodal, och har fortfarande kvar många kontakter. Det är min fasta övertygelse att det kommer att bli roligt och spännande, säger Lars-Göran Berg.

Diskussioner förs just nu om kommunchefens kommande lön.

– Det rör sig mellan 65 000 och 70 000 kronor, vilket är rimligt för en kommunchefstjänst i en mindre kommun, säger Per Wahlén, personalchef i Färgelanda kommun.

– Inget är skrivet ännu, men jag känner mig trygg i det som har diskuterats, säger Lars-Göran Berg.

Har du redan nu något du vill ta tag i när du börjar?

– Av respekt för den verksamhet som bedrivs i dag måste jag först och främst göra mig en egen nulägesanalys för att inte köra över någon. På sikt tror jag att jag kan bidra med erfarenhet av organisationsutveckling. Munkedals kommun har en liknande organisation som Färgelanda så jag hoppas kunna ta med lite kunskap därifrån.

Äntligen är kommunchefsfrågan i Färgelanda kommun löst efter många turer fram och tillbaka.

I onsdags beslutade kommunstyrelsen att erbjuda tjänsten till Lars-Göran Berg, 58 år, som är född i Brålanda och boende i Bengtsfors.

– Jag har muntligen tackat ja till tjänsten, säger han.

Lars-Göran Berg har varit anställd inom Färgelanda kommun tidigare.

Åren 1983 till 1991 arbetade han som SO-lärare på Valboskolan i Färgelanda. Därefter var han rektor i Vänersborgs kommun för att sedan börja som barn- och utbildningschef i Munkedals kommun. 2007-2009 arbetade han som kultur- och utbildningschef i Bengtsfors kommun och de senaste sex åren har Berg återigen arbetat i Munkedals kommun som social- och välfärdschef och senast som kommunchef.

– För mig känns det rimligt och önskvärt att nu gå vidare till andra utmaningar. Jag tycker att sex-sju år är lagom på en chefsposition, säger Lars-Göran Berg.

Förhandling om lön

Läget i Färgelanda kommun har i många år varit turbulent, både inom politiken och på tjänstemannasidan.

– Jag tycker att det är ett spännande läge och hoppas att vi tillsammans kan hitta en bra framtid för Färgelanda kommun. Jag känner mycket för kommunen, som har ett bra läge mitt i Fyrbodal, och har fortfarande kvar många kontakter. Det är min fasta övertygelse att det kommer att bli roligt och spännande, säger Lars-Göran Berg.

Diskussioner förs just nu om kommunchefens kommande lön.

– Det rör sig mellan 65 000 och 70 000 kronor, vilket är rimligt för en kommunchefstjänst i en mindre kommun, säger Per Wahlén, personalchef i Färgelanda kommun.

– Inget är skrivet ännu, men jag känner mig trygg i det som har diskuterats, säger Lars-Göran Berg.

Har du redan nu något du vill ta tag i när du börjar?

– Av respekt för den verksamhet som bedrivs i dag måste jag först och främst göra mig en egen nulägesanalys för att inte köra över någon. På sikt tror jag att jag kan bidra med erfarenhet av organisationsutveckling. Munkedals kommun har en liknande organisation som Färgelanda så jag hoppas kunna ta med lite kunskap därifrån.