2015-01-17 14:16

2015-01-21 09:49

Familj sålde alkohol till ungdomar

DALS-ED: Köpte stora mängder öl och sprit

De åkte regelbundet till Tyskland och köpte öl och sprit som sedan såldes till ungdomar där de yngsta ska ha varit i 15-årsåldern. Nu ställs en hel familj till svars vid Uddevalla tingsrätt.

En av de åtalade är bosatt i Ed, men åtalet gäller gärningar som hänt i Uddevalla. Där ska försäljningen ha skett i en lägenhet i centrala staden. Polisen fick tipset via grannar som reagerat på att många ungdomar kommit och gått från lägenheten.

Vid en husrannsakan i juni hittade polisen drygt 1 164 liter starköl och 138 liter sprit. Dessutom omkring 9 000 euro i kontanter som ska ha kommit från försäljningen.

Åklagaren anser att det varit allmänt känt bland ungdomar i Uddevalla att de genom familjen kunnat få tag på alkohol. Han anser också att familjen agerat i samförstånd när de hyrt fordon för att transportera alkoholvarorna i med syfte att sälja dem.

Kontakterna med ungdomarna ska ha skett av familjens söner, medan edsbon administrerat både inköp och försäljning. I bevisningen som åklagaren stöder sig på finns bland annat sms och chattloggar mellan de misstänkta och ungdomar som köpt alkohol. Dessutom vittnesförhör med grannar och ungdomar som berättat om försäljningen.

De fem familjemedlemmarna, som alla nekar till brott, satt anhållna en kortare tid i samband med gripandet.

Åtalspunkterna är olovlig befattning med smuggelgods, olovlig försäljning av alkohol och olovligt innehav av alkoholdrycker. Samtliga bedöms som grova brott.

edsbon och två familjemedlemmar åtalas också olovligt brukande av en personbil vid ett annat tillfälle.

En av de åtalade är bosatt i Ed, men åtalet gäller gärningar som hänt i Uddevalla. Där ska försäljningen ha skett i en lägenhet i centrala staden. Polisen fick tipset via grannar som reagerat på att många ungdomar kommit och gått från lägenheten.

Vid en husrannsakan i juni hittade polisen drygt 1 164 liter starköl och 138 liter sprit. Dessutom omkring 9 000 euro i kontanter som ska ha kommit från försäljningen.

Åklagaren anser att det varit allmänt känt bland ungdomar i Uddevalla att de genom familjen kunnat få tag på alkohol. Han anser också att familjen agerat i samförstånd när de hyrt fordon för att transportera alkoholvarorna i med syfte att sälja dem.

Kontakterna med ungdomarna ska ha skett av familjens söner, medan edsbon administrerat både inköp och försäljning. I bevisningen som åklagaren stöder sig på finns bland annat sms och chattloggar mellan de misstänkta och ungdomar som köpt alkohol. Dessutom vittnesförhör med grannar och ungdomar som berättat om försäljningen.

De fem familjemedlemmarna, som alla nekar till brott, satt anhållna en kortare tid i samband med gripandet.

Åtalspunkterna är olovlig befattning med smuggelgods, olovlig försäljning av alkohol och olovligt innehav av alkoholdrycker. Samtliga bedöms som grova brott.

edsbon och två familjemedlemmar åtalas också olovligt brukande av en personbil vid ett annat tillfälle.