2018-08-04 05:59

2018-08-04 05:59

Alla dessa maktordningar

:

Häromdagen hörde jag någon cykellobbyist tala om det han kallade ”trafikmaktordningen” i P1:s Studio Ett. Med det skulle förstås bilismen. Fast nu är det ju snarare så att det är cyklingen som tokgynnas av våra beslutsfattare, knappast bilåkandet.

I alla händelser så måste det vara bekvämt att slänga sig runt med maktordningsbegreppet. Då kan man ju ”bevisa” lite vad som helst som faller en på läppen. Könsmaktsordningen talas det ju om, och etnisk maktordning har jag sett användas, och med lite fantasi kan du själv hitta på någon. Vad sägs om mediamaktordningen eller kulturmaktordningen? Sug på dem, ni!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Häromdagen hörde jag någon cykellobbyist tala om det han kallade ”trafikmaktordningen” i P1:s Studio Ett. Med det skulle förstås bilismen. Fast nu är det ju snarare så att det är cyklingen som tokgynnas av våra beslutsfattare, knappast bilåkandet.

I alla händelser så måste det vara bekvämt att slänga sig runt med maktordningsbegreppet. Då kan man ju ”bevisa” lite vad som helst som faller en på läppen. Könsmaktsordningen talas det ju om, och etnisk maktordning har jag sett användas, och med lite fantasi kan du själv hitta på någon. Vad sägs om mediamaktordningen eller kulturmaktordningen? Sug på dem, ni!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.