2018-02-10 05:58

2018-02-10 05:58

Sommartider, hej hej

:

Just nu så diskuteras det i både Sverige och EU om vi skall slopa de jobbiga tidsomställningarna två gånger om året. Det är jag helt med på, och i så fall borde det ju synkas med övriga Europa så det inte blir besvärligt när man passerar gränsen.

Vad jag däremot inte förstår är varför vi i så fall skulle gå tillbaka till vintertid (”normaltid”) året runt. Varför inte ha det vi nu kallar sommartid året runt? Vintrarna är ändå så mörka att det inte spelar någon roll, men de där extra ljusa kvällstimmarna på våren och hösten är guld värda.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Just nu så diskuteras det i både Sverige och EU om vi skall slopa de jobbiga tidsomställningarna två gånger om året. Det är jag helt med på, och i så fall borde det ju synkas med övriga Europa så det inte blir besvärligt när man passerar gränsen.

Vad jag däremot inte förstår är varför vi i så fall skulle gå tillbaka till vintertid (”normaltid”) året runt. Varför inte ha det vi nu kallar sommartid året runt? Vintrarna är ändå så mörka att det inte spelar någon roll, men de där extra ljusa kvällstimmarna på våren och hösten är guld värda.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.