2017-10-07 06:00

2017-10-07 06:00

Odrabbad av biomoms

:

Sedan årsskiftet har det på grund av en momshöjning blivit dyrare att gå på bio, i synnerhet för mindre biografer på glesbygden. Det är förstås inte så bra, men själv hör jag knappast till de drabbades skara. Jag går nästan aldrig på bio och så har det varit länge (trots att jag hade en morfar som jobbade på Sandrews). Det är bara en massa störande moment, i synnerhet från andra besökare. Så om det inte är något särskilt jag sett fram emot (typ en ny Star Wars-film) så väntar jag några månader tills filmerna släpps på blu-ray. Då kan man se dem ostörd hemma i favoritfåtöljen.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Sedan årsskiftet har det på grund av en momshöjning blivit dyrare att gå på bio, i synnerhet för mindre biografer på glesbygden. Det är förstås inte så bra, men själv hör jag knappast till de drabbades skara. Jag går nästan aldrig på bio och så har det varit länge (trots att jag hade en morfar som jobbade på Sandrews). Det är bara en massa störande moment, i synnerhet från andra besökare. Så om det inte är något särskilt jag sett fram emot (typ en ny Star Wars-film) så väntar jag några månader tills filmerna släpps på blu-ray. Då kan man se dem ostörd hemma i favoritfåtöljen.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.