2017-10-03 06:00

2017-10-03 06:00

Bara en Margot Wallström

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Människor ska inte flyga – åtminstone inte vanligt folk. Partitoppar kan få flyga, de är viktiga, skriver Byrån.

Det finns ett uttryck som lyder: Visa mig vilka dina vänner är så ska jag berätta vem du är. Byrån anser att det börjar bli en väl underhållande övning i fallet utrikesminister Margot Wallström (S). Hon är omtyckt av Hamas och avskydd i Israel. Hennes bravader är dock ständigt pågående.

Efter att USA:s president höll ett tal i FN:s generalförsamling har Wallström fått nya vänner. Den svenska utrikesministern fördömde Trump på ett så löjligt vis att den statliga Nordkoreanska nyhetsbyrån inte kände sig tvungen att hitta på något eget fantasifullt. Istället nöjde man sig med att hylla Wallström. Så mycket för den balanserade utrikespolitiken.

Nu duger det

Landets högljudda så kallade alternativmedier verkar ha gått på mentalt grund. Flera internetsidor har gjort stor sak i flera år över att brottsmisstänkta ska hängas ut med namn och bild. Att pressetikens regler bara är till för att skydda eliten, och så vidare. Så vad händer när en högt uppsatt SD-politiker misstänks för sexuella övergrepp på en kollega? Inte en bild. Inte ett namn. Ingenting.

Och det är förstås helt riktigt. Innan saken är utredd vore det högst oansvarigt och oetiskt att hänga ut honom. Är det därför internets träsktidningar väljer att inte göra det? Byrån är aningen tveksam.

Flyg du fula fluga

Kalmar kommun har beslutat att lägga pengarna som man klimatkompenserar med på att köpa bioflygbränsle. Miljövännerna borde glädjas, kan man tänka. Ändå har Miljöpartiets lokalavdelning gått i taket. ”Det är vidrigt”, säger en av företrädarna till Barometern-OT. Vän av ordning kan lätt bli förvirrad.

Miljöpartiet försöker ofta framstå som rationellt, även om det innebär en kamp i motvind. Partiets inställning till flyget har till exempel alltid varit en blandning av elitism och ren ovilja. Det är egentligen inte miljöpåverkan som stör så mycket som själva idén. Människor ska inte flyga – åtminstone inte vanligt folk. Partitoppar kan få flyga, de är viktiga. Vanligt folk ska inte ens åka bil.

Svenska Nyhetsbyrån

Det finns ett uttryck som lyder: Visa mig vilka dina vänner är så ska jag berätta vem du är. Byrån anser att det börjar bli en väl underhållande övning i fallet utrikesminister Margot Wallström (S). Hon är omtyckt av Hamas och avskydd i Israel. Hennes bravader är dock ständigt pågående.

Efter att USA:s president höll ett tal i FN:s generalförsamling har Wallström fått nya vänner. Den svenska utrikesministern fördömde Trump på ett så löjligt vis att den statliga Nordkoreanska nyhetsbyrån inte kände sig tvungen att hitta på något eget fantasifullt. Istället nöjde man sig med att hylla Wallström. Så mycket för den balanserade utrikespolitiken.

Nu duger det

Landets högljudda så kallade alternativmedier verkar ha gått på mentalt grund. Flera internetsidor har gjort stor sak i flera år över att brottsmisstänkta ska hängas ut med namn och bild. Att pressetikens regler bara är till för att skydda eliten, och så vidare. Så vad händer när en högt uppsatt SD-politiker misstänks för sexuella övergrepp på en kollega? Inte en bild. Inte ett namn. Ingenting.

Och det är förstås helt riktigt. Innan saken är utredd vore det högst oansvarigt och oetiskt att hänga ut honom. Är det därför internets träsktidningar väljer att inte göra det? Byrån är aningen tveksam.

Flyg du fula fluga

Kalmar kommun har beslutat att lägga pengarna som man klimatkompenserar med på att köpa bioflygbränsle. Miljövännerna borde glädjas, kan man tänka. Ändå har Miljöpartiets lokalavdelning gått i taket. ”Det är vidrigt”, säger en av företrädarna till Barometern-OT. Vän av ordning kan lätt bli förvirrad.

Miljöpartiet försöker ofta framstå som rationellt, även om det innebär en kamp i motvind. Partiets inställning till flyget har till exempel alltid varit en blandning av elitism och ren ovilja. Det är egentligen inte miljöpåverkan som stör så mycket som själva idén. Människor ska inte flyga – åtminstone inte vanligt folk. Partitoppar kan få flyga, de är viktiga. Vanligt folk ska inte ens åka bil.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.