2017-09-12 06:00

2017-09-12 06:00

Numerologisk regering

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Byrån emotser att Alliansen snarast kräver 3 procent av BNP i försvarsanslag. Då kan nog de flesta acceptera det nya tvåtredjedelssamhället.

Regeringens linje är tydlig: Två tredjedelar av alla krav tillgodoses. Den följer också denna nya doktrin med en sektliknande övertygelse. Således sparkades två av tre ministrar som Alliansen riktade misstroendeomröstningar mot. Det har föreslagits att försvarsminister Peter Hultqvist (S) fick sitta kvar för att skapa en buffert mellan regeringskrisen och statsministern. Byrån kan nu avfärda alla sådana rykten.

Regeringens nya princip tillämpades även på de skadliga skatter som oppositionen vägrade att acceptera och hotade att förklara sitt misstroende mot respektive ministrar om de infördes. Försämrad brytpunkt för statlig inkomstskatt och höjningen av skatten för fåmansbolag kastades raskt över bord. Men flygskatten blir kvar. Inte för att den är viktig för S då den bryter ny skattemark och sedan kan höjas om och om igen, utan för att regeringen har bytt ut ideologi mot numerologi. Byrån emotser att Alliansen snarast kräver 3 procent av BNP i försvarsanslag. Då kan nog de flesta acceptera det nya tvåtredjedelssamhället.

Rutten reklam

Vänsterpamfletten ETC släppte nyligen intervjun med hiphopgruppen Kartellens grundare Leo ”Kinesen” Carmona där han erkänner sin medverkan i Arlandarånet 2002. Carmona påstår att det har förstört hans liv. Byrån anser att han borde fundera mer på vad kriminaliteten har gjort mot hans många offer genom åren. Det vore något att använda anstaltslivet åt. Istället erkänner Carmona först när brottet är preskriberat. Han är redan livstidsdömd för anstiftan till mord, men väntar ändå ut tiden.

Det är inte ånger, det är ett reklamspel för galleriet. Intervjun handlar om att skapa uppmärksamhet för hans kommande bok som bygger på hans liv. Om den säljer bra, säger Carmona, kommer en del till som handlar om Arlandarånet. Både Carmona och ETC borde skämmas.

Trumptisdag

SVT har nu dragit igång sin senaste storsatsning på kvalitativ nyhetsjournalistik: Trumptisdag. Varje tisdag kommer Morgonstudion att bjuda på en ingående beskrivning av den amerikanske presidentens liv och gärning men kanske framförallt twittrande. Byrån kan förstå att det har drivits gäck med public service-kanalen i och med detta, men undrar stilla om Trumptisdag ändå inte är bättre än att det är sossesöndag hela veckan.

Svenska Nyhetsbyrån

Regeringens linje är tydlig: Två tredjedelar av alla krav tillgodoses. Den följer också denna nya doktrin med en sektliknande övertygelse. Således sparkades två av tre ministrar som Alliansen riktade misstroendeomröstningar mot. Det har föreslagits att försvarsminister Peter Hultqvist (S) fick sitta kvar för att skapa en buffert mellan regeringskrisen och statsministern. Byrån kan nu avfärda alla sådana rykten.

Regeringens nya princip tillämpades även på de skadliga skatter som oppositionen vägrade att acceptera och hotade att förklara sitt misstroende mot respektive ministrar om de infördes. Försämrad brytpunkt för statlig inkomstskatt och höjningen av skatten för fåmansbolag kastades raskt över bord. Men flygskatten blir kvar. Inte för att den är viktig för S då den bryter ny skattemark och sedan kan höjas om och om igen, utan för att regeringen har bytt ut ideologi mot numerologi. Byrån emotser att Alliansen snarast kräver 3 procent av BNP i försvarsanslag. Då kan nog de flesta acceptera det nya tvåtredjedelssamhället.

Rutten reklam

Vänsterpamfletten ETC släppte nyligen intervjun med hiphopgruppen Kartellens grundare Leo ”Kinesen” Carmona där han erkänner sin medverkan i Arlandarånet 2002. Carmona påstår att det har förstört hans liv. Byrån anser att han borde fundera mer på vad kriminaliteten har gjort mot hans många offer genom åren. Det vore något att använda anstaltslivet åt. Istället erkänner Carmona först när brottet är preskriberat. Han är redan livstidsdömd för anstiftan till mord, men väntar ändå ut tiden.

Det är inte ånger, det är ett reklamspel för galleriet. Intervjun handlar om att skapa uppmärksamhet för hans kommande bok som bygger på hans liv. Om den säljer bra, säger Carmona, kommer en del till som handlar om Arlandarånet. Både Carmona och ETC borde skämmas.

Trumptisdag

SVT har nu dragit igång sin senaste storsatsning på kvalitativ nyhetsjournalistik: Trumptisdag. Varje tisdag kommer Morgonstudion att bjuda på en ingående beskrivning av den amerikanske presidentens liv och gärning men kanske framförallt twittrande. Byrån kan förstå att det har drivits gäck med public service-kanalen i och med detta, men undrar stilla om Trumptisdag ändå inte är bättre än att det är sossesöndag hela veckan.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.