2017-09-09 05:59

2017-09-09 05:59

Hemult med Mumin

:

Förra veckoslutet var jag på en kortare resa till Helsingfors. Redan på färjan över så slogs man över hur viktigt Mumin är för Finland. Rederiet självt var officiell Mumintransportör och ombord fanns massvis med Muminprylar till salu. Ännu mer fanns det att köpa i Helsingfors, och då ligger Muminlandet inte ens där utan i Åbo. Själv köpte jag mig en mjukis-hemul, för något annat hade ju varit helt ohemult.

Mumin är jättestort i Finland och jag tycker Karlstad och Värmland skall vara glada över om vi får ett Muminland hit.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Förra veckoslutet var jag på en kortare resa till Helsingfors. Redan på färjan över så slogs man över hur viktigt Mumin är för Finland. Rederiet självt var officiell Mumintransportör och ombord fanns massvis med Muminprylar till salu. Ännu mer fanns det att köpa i Helsingfors, och då ligger Muminlandet inte ens där utan i Åbo. Själv köpte jag mig en mjukis-hemul, för något annat hade ju varit helt ohemult.

Mumin är jättestort i Finland och jag tycker Karlstad och Värmland skall vara glada över om vi får ett Muminland hit.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.