2017-09-06 06:00

2017-09-06 06:00

Sikta mot trädtopparna

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Under sin tid som generaldirektör och chef för Svenska kraftnät har Mikael Odenberg gått på som en ångvält och helt ignorerat äganderätten och lämpliga metoder för att driva igenom affärsverkets vilja, skriver Byrån.

Mattias Norströms tämligen ointressanta slaknande flaggstångsskulptur ”Du gamla, du fria” hann knappt monteras på Sergels torg i Stockholm innan kritikstormen bröt ut. Byrån fascineras över den energi som läggs ned på konstverket i fråga. Mer underhållande är att det oinspirerande verket inte ens verkar ha inspirerat konstnären själv.

Snabbt dök bilder upp i sociala medier på den isländska konstnären Eva Isleífsdottírs förvillande lika verk ”Flagpole” från 2008. Det bestod av en slokande flaggstång med den isländska flaggan och var en kommentar till finanskrisen. Norström hävdar ihärdigt att han aldrig sett det isländska verket. Byrån är beredd att tro honom. Det handlar nog inte om plagiat utan om låg verkshöjd.

Genuskonspiration

Moderaternas drag att avsätta partiledaren Anna Kinberg Batra var allt annat än genomtänkt. Det visas bortom all önskvärd tydligheten i processen att utse hennes efterträdare. De två främsta kandidaterna verkar vara Carl Bildt och Mikael Odenberg. Bildt är inte intresserad, men Odenberg är minst sagt sugen. Byrån fascineras av att ingen som är för honom kan förklara varför. Att han stod upp för försvarsbudgeten mot firma Reinfeldt och Borg för tio år sedan är förvisso vällovligt, men sedan då?

Under sin tid som generaldirektör och chef för Svenska kraftnät har han gått på som en ångvält och helt ignorerat äganderätten och lämpliga metoder för att driva igenom affärsverkets vilja. En sådan person hör inte hemma på den moderata partiledarposten. Om han mot all sannolikhet ändå blir vald är det kanske läge att fundera ett varv till på patriarkatkonspirationen, tänker Byrån.

Paradise riksdag

Mikael Odenberg är en av de mest frekvent föreslagna personerna att efterträda Anna Kinberg Batra som Moderaternas partiledare. En av hans få faktiska tillgångar i sammanhanget är hans förmåga att uttrycka sig lika ödmjukt som en genomsnittlig dokusåpadeltagare. Till Expressen förklarade Odenberg ödmjukt att han ”har möjlighet att erbjuda Moderaterna det ledarskap partiet har saknat”. Byrån är inte övertygad om att det är vad Moderaterna behöver just nu.

Svenska Nyhetsbyrån

Mattias Norströms tämligen ointressanta slaknande flaggstångsskulptur ”Du gamla, du fria” hann knappt monteras på Sergels torg i Stockholm innan kritikstormen bröt ut. Byrån fascineras över den energi som läggs ned på konstverket i fråga. Mer underhållande är att det oinspirerande verket inte ens verkar ha inspirerat konstnären själv.

Snabbt dök bilder upp i sociala medier på den isländska konstnären Eva Isleífsdottírs förvillande lika verk ”Flagpole” från 2008. Det bestod av en slokande flaggstång med den isländska flaggan och var en kommentar till finanskrisen. Norström hävdar ihärdigt att han aldrig sett det isländska verket. Byrån är beredd att tro honom. Det handlar nog inte om plagiat utan om låg verkshöjd.

Genuskonspiration

Moderaternas drag att avsätta partiledaren Anna Kinberg Batra var allt annat än genomtänkt. Det visas bortom all önskvärd tydligheten i processen att utse hennes efterträdare. De två främsta kandidaterna verkar vara Carl Bildt och Mikael Odenberg. Bildt är inte intresserad, men Odenberg är minst sagt sugen. Byrån fascineras av att ingen som är för honom kan förklara varför. Att han stod upp för försvarsbudgeten mot firma Reinfeldt och Borg för tio år sedan är förvisso vällovligt, men sedan då?

Under sin tid som generaldirektör och chef för Svenska kraftnät har han gått på som en ångvält och helt ignorerat äganderätten och lämpliga metoder för att driva igenom affärsverkets vilja. En sådan person hör inte hemma på den moderata partiledarposten. Om han mot all sannolikhet ändå blir vald är det kanske läge att fundera ett varv till på patriarkatkonspirationen, tänker Byrån.

Paradise riksdag

Mikael Odenberg är en av de mest frekvent föreslagna personerna att efterträda Anna Kinberg Batra som Moderaternas partiledare. En av hans få faktiska tillgångar i sammanhanget är hans förmåga att uttrycka sig lika ödmjukt som en genomsnittlig dokusåpadeltagare. Till Expressen förklarade Odenberg ödmjukt att han ”har möjlighet att erbjuda Moderaterna det ledarskap partiet har saknat”. Byrån är inte övertygad om att det är vad Moderaterna behöver just nu.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.