2017-08-05 06:00

2017-08-05 06:00

Inte gripen av Gripen

:

Jag är sällan sjuk och har få erfarenheter av kontakter med vården. Men jag kan inte låta bli att berätta en liten historia efter att ha läst om hur svårt det är att komma i kontakt med vårdcentralen Gripen i Karlstad. Det var i våras när jag skulle ta bort några stygn efter en smärre olycka utomlands. Det gick inte att komma fram på telefon för att boka en tid, jag blev inte ens satt i kö trots att jag försökte i en timmes tid från klockan åtta på morgonen.

Då ringde jag landstingets växel och de svarade mig direkt och tipsade om att Gripen hade öppen mottagning vid 09.45, en uppgift som annars inte var angiven någonstans. Så jag kunde få en tid genom att gå dit då. Men tänk på alla gamla och sjuka som inte kommer på den tanken eller klarar av att boka via nätet!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Jag är sällan sjuk och har få erfarenheter av kontakter med vården. Men jag kan inte låta bli att berätta en liten historia efter att ha läst om hur svårt det är att komma i kontakt med vårdcentralen Gripen i Karlstad. Det var i våras när jag skulle ta bort några stygn efter en smärre olycka utomlands. Det gick inte att komma fram på telefon för att boka en tid, jag blev inte ens satt i kö trots att jag försökte i en timmes tid från klockan åtta på morgonen.

Då ringde jag landstingets växel och de svarade mig direkt och tipsade om att Gripen hade öppen mottagning vid 09.45, en uppgift som annars inte var angiven någonstans. Så jag kunde få en tid genom att gå dit då. Men tänk på alla gamla och sjuka som inte kommer på den tanken eller klarar av att boka via nätet!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.