2017-07-15 06:00

2017-07-15 06:00

Ett historiens ruskiga eko

:

I förra veckan var jag på sedvanligt besök i Almedalen. Men det var något som stack ut och skavde jämfört med tidigare år. Arrangörerna, politikerna i Region Gotland, hade haft det dåliga omdömet att bereda tältplats åt nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Att se dem hålla tal på Hamnplan var både beklämmande och upprörande. Det var som att transporteras tillbaka till 1930-talet, med snack om sionistiska konspirationer och folkdomstolar. Att andra deltagare kände sig hotade och att de sedan störde ett antal andra möten gjorde saken än värre.

Nej, nazister och andra våldsbejakande extremister skall inte ha plats vare sig i Almedalen eller annorstädes.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

I förra veckan var jag på sedvanligt besök i Almedalen. Men det var något som stack ut och skavde jämfört med tidigare år. Arrangörerna, politikerna i Region Gotland, hade haft det dåliga omdömet att bereda tältplats åt nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Att se dem hålla tal på Hamnplan var både beklämmande och upprörande. Det var som att transporteras tillbaka till 1930-talet, med snack om sionistiska konspirationer och folkdomstolar. Att andra deltagare kände sig hotade och att de sedan störde ett antal andra möten gjorde saken än värre.

Nej, nazister och andra våldsbejakande extremister skall inte ha plats vare sig i Almedalen eller annorstädes.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.