2017-05-20 06:00

2017-05-20 06:00

Inte så sterkande

:

Jag läser att Fackförbundet ST tänker byta namn till Sterka och himlar med ögonen. Vad är det med det här fåniga bytena till fullständigt intetsägande namn? Fast nu betyder det gamla namnet inget heller – ST står inte för något (likt SEB och SJ), även om det rör sig om det som tidigare var känt som Statstjänstemannaförbundet, ett klart och tydligt namn som sade vilka de var.

Men det finns ju ”förebilder” som Unionen, gamla handels- och tjänstemannaförbunden och (ännu värre) Vision, gamla kommunaltjänstemannaförbundet SKTF. Varför är man så rädd för att kalla sig något konkret?

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Jag läser att Fackförbundet ST tänker byta namn till Sterka och himlar med ögonen. Vad är det med det här fåniga bytena till fullständigt intetsägande namn? Fast nu betyder det gamla namnet inget heller – ST står inte för något (likt SEB och SJ), även om det rör sig om det som tidigare var känt som Statstjänstemannaförbundet, ett klart och tydligt namn som sade vilka de var.

Men det finns ju ”förebilder” som Unionen, gamla handels- och tjänstemannaförbunden och (ännu värre) Vision, gamla kommunaltjänstemannaförbundet SKTF. Varför är man så rädd för att kalla sig något konkret?

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.