2017-05-18 06:00

2017-05-18 06:00

Mysig demokratisyn

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Bytt parti? Byrån funderar dock på hur denna nya policy går ihop med SSU:s gamla påstående om att Jesus är sosse.

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) tillsammans med regeringens särskilde utredare Ilmar Reepalu (S) presenterade nyligen Välfärdsutredningens så kallade slutbetänkande. Sådana tillställningar hamnar av tradition på tillvarons något segare sida, men inte så denna gång då det påminde mer om ett avsnitt av konspirationsserien Arkiv X.

Civilministern gick till frän attack mot de mörka, starka lobbykrafter som velat påverka frågorna och helst sett att de inte ställdes alls. När Shekarabi fick frågan vilka de starka lobbygrupperna var blev han något tystare och mumlade något om bland annat Läkarförbundet. Och vilka var det som ville påverka frågeställningen, jo det var riksdagen. Byrån upphör aldrig att förvånas över regeringens unika demokratisyn.

Inte strikt förankrat

Under civilminister Ardalan Shekarabis (S) uppmärksammade pressträff där Välfärdsutredningens slutbetänkande presenterades upprepade han om och om igen att man måste få utreda frågor och hur viktigt det är att ha underlag att kunna fatta informerade beslut efter.

Det låter ju rimligt, och Byrån räknar därmed också med att regeringen snart tillsätter en utredning om konsekvenserna av ett Natomedlemskap. Det är ju bra med underlag.

Ont om apostlar

Socialdemokraterna har gjort stor sak av att de vill förbjuda konfessionella friskolor. Förhoppningen är att det ska ses som ett kraftfullt slag för en bättre skola vilket naturligtvis enbart är nonsens. De konfessionella friskolorna utgör 0,4 procent av alla skolor och håller nästan alltid hög kvalitet.

Byrån funderar dock på hur denna nya policy går ihop med SSU:s gamla påstående om att Jesus är sosse. Det är väl aldrig så att han har bytt parti?

Rätt, redigt och enda raka?

Feministiskt initiativ kan ta en plats i riksdagen vid nästa års riksdagsval. Partiets valsedlar kommer att finnas i alla vallokaler efter framgångarna 2014. De kommer dock inte att få medverka i SVT:s debatter då de inte sitter i församlingen det är val till.

Detta är något som Sverigedemokraterna under stor klagan har fått känna av tidigare, både inför riksdagsvalet 2010 samt valet till Europaparlamentet 2013. Byrån räknar med att SD principfasta kommer att stödja Fi:s rätt att delta i tv-debatterna.

Svenska Nyhetsbyrån

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) tillsammans med regeringens särskilde utredare Ilmar Reepalu (S) presenterade nyligen Välfärdsutredningens så kallade slutbetänkande. Sådana tillställningar hamnar av tradition på tillvarons något segare sida, men inte så denna gång då det påminde mer om ett avsnitt av konspirationsserien Arkiv X.

Civilministern gick till frän attack mot de mörka, starka lobbykrafter som velat påverka frågorna och helst sett att de inte ställdes alls. När Shekarabi fick frågan vilka de starka lobbygrupperna var blev han något tystare och mumlade något om bland annat Läkarförbundet. Och vilka var det som ville påverka frågeställningen, jo det var riksdagen. Byrån upphör aldrig att förvånas över regeringens unika demokratisyn.

Inte strikt förankrat

Under civilminister Ardalan Shekarabis (S) uppmärksammade pressträff där Välfärdsutredningens slutbetänkande presenterades upprepade han om och om igen att man måste få utreda frågor och hur viktigt det är att ha underlag att kunna fatta informerade beslut efter.

Det låter ju rimligt, och Byrån räknar därmed också med att regeringen snart tillsätter en utredning om konsekvenserna av ett Natomedlemskap. Det är ju bra med underlag.

Ont om apostlar

Socialdemokraterna har gjort stor sak av att de vill förbjuda konfessionella friskolor. Förhoppningen är att det ska ses som ett kraftfullt slag för en bättre skola vilket naturligtvis enbart är nonsens. De konfessionella friskolorna utgör 0,4 procent av alla skolor och håller nästan alltid hög kvalitet.

Byrån funderar dock på hur denna nya policy går ihop med SSU:s gamla påstående om att Jesus är sosse. Det är väl aldrig så att han har bytt parti?

Rätt, redigt och enda raka?

Feministiskt initiativ kan ta en plats i riksdagen vid nästa års riksdagsval. Partiets valsedlar kommer att finnas i alla vallokaler efter framgångarna 2014. De kommer dock inte att få medverka i SVT:s debatter då de inte sitter i församlingen det är val till.

Detta är något som Sverigedemokraterna under stor klagan har fått känna av tidigare, både inför riksdagsvalet 2010 samt valet till Europaparlamentet 2013. Byrån räknar med att SD principfasta kommer att stödja Fi:s rätt att delta i tv-debatterna.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.