2017-05-13 06:00

2017-05-13 06:00

Kalla och varma tecken

:

Det har varit en ovanligt kall maj månad. Det har till och med förekommit snöfall i Värmland och ännu längre söderut i landet. Vad hände med den globala uppvärmning som vi varit lovade, alternativt hotade med?

Nu finns det även de som menar att kallare somrar och vårar också det skulle vara ett tecken på uppvärmningen. Så bekvämt. Om både varmare och kallare väder blir tecken global uppvärmning så kan man ju fråga sig vad en sådan förklaring egentligen är värd. Som när marxister försöker förklara allt med klassanalys, eller feminister allt med patriarkaliskt förtryck.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Det har varit en ovanligt kall maj månad. Det har till och med förekommit snöfall i Värmland och ännu längre söderut i landet. Vad hände med den globala uppvärmning som vi varit lovade, alternativt hotade med?

Nu finns det även de som menar att kallare somrar och vårar också det skulle vara ett tecken på uppvärmningen. Så bekvämt. Om både varmare och kallare väder blir tecken global uppvärmning så kan man ju fråga sig vad en sådan förklaring egentligen är värd. Som när marxister försöker förklara allt med klassanalys, eller feminister allt med patriarkaliskt förtryck.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.