2017-05-09 06:00

2017-05-09 12:18

Tryggare kan ingen vara

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Bagarn. Frågan är väl bara vilka det är bostadsministern avser att knåda framöver. Byggbolagen? Fridolin? Möjligheterna är oändliga, skriver Byrån.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) har inte enbart gjort sig känd för att i varje debatt om att rekordfå tvångavvisningar genomförs hänvisa till att antalet frivilliga diton ökar. Han har också uttalat sig till Ekot om att nu ska effektiva åtgärder mot terrorn snabbt komma på plats. Tack så mycket, muttrar Byrån och kan inte låta bli att undra om det i vanlig ordning kommer att innebära att jägare och sportskyttar ska avväpnas.

Bagarns återkomst

Förra året stormade det rejält kring dåvarande bostadsministern Mehmet Kaplan (MP). När SVT hörde av sig till språkröret Gustav Fridolins presskontakt Magnus Johansson försökte denne få SVT att rapportera om något trevligare. När det inte gick lovade han att riksdagsledamoten Jabar Amin som skulle delta i SVT skulle ”knådas” så att han inte längre var kritisk när det var dags.

Johansson stängdes av från sin tjänst inom några timmar från det att det blev känt. Nu är han tillbaka – som sakkunnig hos bostadsminister Peter Eriksson (MP). Byrån tycker att det är fint att MP släppt in ”Bagarn” på kansliet igen. Frågan är väl bara vilka det är bostadsministern avser att knåda framöver. Byggbolagen? Fridolin? Möjligheterna är oändliga.

Namnkunnig insamling

120 forskare och tjänstemän har skrivit under ett upprop mot att Skogsstyrelsen har beslutat att pausa inventeringen av nyckelbiotoper i Sverige. De anser att arbetet måste ske skyndsamt för att undanta så många miljöer som möjligt från skogsbruk. Det kan man tycka en hel del om.

Byrån nöjer sig med att inte förvånas över att 26 av underskrifterna kommer från myndighetens egna anställda. Mer förvånande är dock att fyra av dessa anställda har valt att vara anonyma. Såvitt Byrån förstår lovar och svär de dock att de inte bara har skrivit under listan två gånger.

Pinsamt av regeringen

Det verkar onekligen som att regeringen har gett upp allt hopp om att faktiskt åstadkomma något den här mandatperioden. På annat sätt är det svårt att tolka att sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) gör så stor sak av att han nu ska avskaffa faxen i sjukvården. Varför är det så anstötligt för ministern att det står en fax i ett hörn som används någon enstaka gång? Hjälper det någon så var så god.

Byrån har tröttnat innerligt på det erbarmliga larvande som regeringen ägnar sig åt. Gör något åt vårdköerna istället för att posera vid en fax.

Svenska Nyhetsbyrån

Inrikesminister Anders Ygeman (S) har inte enbart gjort sig känd för att i varje debatt om att rekordfå tvångavvisningar genomförs hänvisa till att antalet frivilliga diton ökar. Han har också uttalat sig till Ekot om att nu ska effektiva åtgärder mot terrorn snabbt komma på plats. Tack så mycket, muttrar Byrån och kan inte låta bli att undra om det i vanlig ordning kommer att innebära att jägare och sportskyttar ska avväpnas.

Bagarns återkomst

Förra året stormade det rejält kring dåvarande bostadsministern Mehmet Kaplan (MP). När SVT hörde av sig till språkröret Gustav Fridolins presskontakt Magnus Johansson försökte denne få SVT att rapportera om något trevligare. När det inte gick lovade han att riksdagsledamoten Jabar Amin som skulle delta i SVT skulle ”knådas” så att han inte längre var kritisk när det var dags.

Johansson stängdes av från sin tjänst inom några timmar från det att det blev känt. Nu är han tillbaka – som sakkunnig hos bostadsminister Peter Eriksson (MP). Byrån tycker att det är fint att MP släppt in ”Bagarn” på kansliet igen. Frågan är väl bara vilka det är bostadsministern avser att knåda framöver. Byggbolagen? Fridolin? Möjligheterna är oändliga.

Namnkunnig insamling

120 forskare och tjänstemän har skrivit under ett upprop mot att Skogsstyrelsen har beslutat att pausa inventeringen av nyckelbiotoper i Sverige. De anser att arbetet måste ske skyndsamt för att undanta så många miljöer som möjligt från skogsbruk. Det kan man tycka en hel del om.

Byrån nöjer sig med att inte förvånas över att 26 av underskrifterna kommer från myndighetens egna anställda. Mer förvånande är dock att fyra av dessa anställda har valt att vara anonyma. Såvitt Byrån förstår lovar och svär de dock att de inte bara har skrivit under listan två gånger.

Pinsamt av regeringen

Det verkar onekligen som att regeringen har gett upp allt hopp om att faktiskt åstadkomma något den här mandatperioden. På annat sätt är det svårt att tolka att sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) gör så stor sak av att han nu ska avskaffa faxen i sjukvården. Varför är det så anstötligt för ministern att det står en fax i ett hörn som används någon enstaka gång? Hjälper det någon så var så god.

Byrån har tröttnat innerligt på det erbarmliga larvande som regeringen ägnar sig åt. Gör något åt vårdköerna istället för att posera vid en fax.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.