2017-04-19 06:00

2017-04-19 06:00

Hur var det nu, Palm?

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Och mitt i detta paradis av socker och färgämnen tronade kronjuvelen – en stor burk lakritspipor, skriver Byrån.

När Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor höll sitt tal i Almedalen i somras gjorde hon mot bakgrunden av en stor och svajande svensk flagga. Reaktionerna lät givetvis inte vänta på sig. Veronica Palm (S), tidigare riksdagsledamot tillika ordförande för Stockholms arbetarekommun, var snabbt ute på Twitter och försökte kleta fulnationalismgegga på KD.

Märkligt nog var det väldigt tyst från Palm et consortes när Stefan Löfven (S) gjorde exakt samma sak på partikongressen i Göteborg nyligen. Byrån utgår givetvis från att Palm helt enkelt har missat detta och väntar sig vederbörlig uppsträckning av den store ledaren inom kort.

(S)ockerchock

Folkhälsominister Gabriel Wikström (S) har gjort sig känd för att vara emot allt som människor vill ägna sig åt. Dricka läsk – nej! Sprit – skulle inte tro det! Röka – glöm det! Man blir så trött att man vill sitta ned, men då är han framme igen. Vi ska stå eller ännu hellre gå eller springa.

Därför var det oväntat att se hur Socialdemokraterna tog emot pressen på partiets kongress i Göteborg. Visst, där fann ett par fruktkorgar och den som ville ha ett äpple behövde aldrig vara utan. Men där fanns också tre veritabla berg med godis. Självaste Krösus hade haft svårt att uppvisa ett större överflöd. Och mitt i detta paradis av socker och färgämnen tronade kronjuvelen – en stor burk lakritspipor. Detta värdiga och smakfulla tidsfördriv som Wikström vill förbjuda för att det ”normaliserar rökning”. Byrån hade hoppats att erbjuda folkhälsoministern en av dessa när han besökte presscentret på måndagen, men då var de sedan länge slut.

Strikt självständig

Socialdemokraterna lanserade under sin kongress nyligen förslaget om 10 000 fler polisanställda. Rikspolischef Dan Eliasson, som åtskilliga gånger har anklagats för att vara regeringens knähund snarare än ledare för polisen, var snabbt ute och kommenterade: ”Det här var ett fantastiskt besked.”

Tänk att han inte sade något när de borgerliga partierna föreslog fler poliser. Kristdemokraterna lanserade i praktiken exakt samma höjning något tidigare, då var det väldigt tyst från den gamle socialdemokraten Eliasson. Byrån noterar att det tydligen finns många sätt att hävda sitt oberoende på.

Svenska Nyhetsbyrån

När Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor höll sitt tal i Almedalen i somras gjorde hon mot bakgrunden av en stor och svajande svensk flagga. Reaktionerna lät givetvis inte vänta på sig. Veronica Palm (S), tidigare riksdagsledamot tillika ordförande för Stockholms arbetarekommun, var snabbt ute på Twitter och försökte kleta fulnationalismgegga på KD.

Märkligt nog var det väldigt tyst från Palm et consortes när Stefan Löfven (S) gjorde exakt samma sak på partikongressen i Göteborg nyligen. Byrån utgår givetvis från att Palm helt enkelt har missat detta och väntar sig vederbörlig uppsträckning av den store ledaren inom kort.

(S)ockerchock

Folkhälsominister Gabriel Wikström (S) har gjort sig känd för att vara emot allt som människor vill ägna sig åt. Dricka läsk – nej! Sprit – skulle inte tro det! Röka – glöm det! Man blir så trött att man vill sitta ned, men då är han framme igen. Vi ska stå eller ännu hellre gå eller springa.

Därför var det oväntat att se hur Socialdemokraterna tog emot pressen på partiets kongress i Göteborg. Visst, där fann ett par fruktkorgar och den som ville ha ett äpple behövde aldrig vara utan. Men där fanns också tre veritabla berg med godis. Självaste Krösus hade haft svårt att uppvisa ett större överflöd. Och mitt i detta paradis av socker och färgämnen tronade kronjuvelen – en stor burk lakritspipor. Detta värdiga och smakfulla tidsfördriv som Wikström vill förbjuda för att det ”normaliserar rökning”. Byrån hade hoppats att erbjuda folkhälsoministern en av dessa när han besökte presscentret på måndagen, men då var de sedan länge slut.

Strikt självständig

Socialdemokraterna lanserade under sin kongress nyligen förslaget om 10 000 fler polisanställda. Rikspolischef Dan Eliasson, som åtskilliga gånger har anklagats för att vara regeringens knähund snarare än ledare för polisen, var snabbt ute och kommenterade: ”Det här var ett fantastiskt besked.”

Tänk att han inte sade något när de borgerliga partierna föreslog fler poliser. Kristdemokraterna lanserade i praktiken exakt samma höjning något tidigare, då var det väldigt tyst från den gamle socialdemokraten Eliasson. Byrån noterar att det tydligen finns många sätt att hävda sitt oberoende på.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.