2017-04-12 17:48

2017-04-13 11:05

Huvudlöst utan kort i Wien

I förra veckan var jag på en annars utomordentlig resa i Wien och råkade då ut för en liten olycka när huvudet kolliderade med en stor klädhängare av järn på det militärhistoriska museet (av alla ställen). Nå, jag blev omhändertagen och sydd av den österrikiska sjukvården. Men då kom nästa chock. Giltighetstiden för mitt europeiska sjukvårdsförsäkringskort hade gått ut, så nu får jag ligga ute med pengarna – några tusen, och roligare kunde man ju ha för de pengarna.

Därför blir detta en uppmaning till alla och envar: Se till att ni har ett giltigt kort om olyckan skulle vara framme. Det är enkelt att beställa från Försäkringskassan.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

I förra veckan var jag på en annars utomordentlig resa i Wien och råkade då ut för en liten olycka när huvudet kolliderade med en stor klädhängare av järn på det militärhistoriska museet (av alla ställen). Nå, jag blev omhändertagen och sydd av den österrikiska sjukvården. Men då kom nästa chock. Giltighetstiden för mitt europeiska sjukvårdsförsäkringskort hade gått ut, så nu får jag ligga ute med pengarna – några tusen, och roligare kunde man ju ha för de pengarna.

Därför blir detta en uppmaning till alla och envar: Se till att ni har ett giltigt kort om olyckan skulle vara framme. Det är enkelt att beställa från Försäkringskassan.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.