2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

Tobé or not Tobé

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Byrån låter det dock vara osagt om Tobé genom att utvinna bröd och vin i bistron verkligen har förtjänat epitetet Räls-Jesus.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé har råkat i blåsväder. Detta efter något så mirakulöst som att ha lärt sig förvandla SJ Prio-poäng till vin. Det har sagts att Tobé i och med detta har bevisat sin gudomlighet. Byrån låter det dock vara osagt om Tobé genom att utvinna bröd och vin i bistron verkligen har förtjänat epitetet Räls-Jesus. Under tiden har partiledare Anna Kinberg Batra förklarat att hon har förtroende för Tobé, men hur många är det egentligen som har förtroende för Kinberg Batra?

Vilket initiativ?

Det stormar åter i det svenska vattenglaset. Paolo Roberto drog nyligen ett plumpt men harmlöst bröstskämt på Instagram. I många situationer kunde det ha stannat där. Någon rynkar på näsan, någon fnissar lite. Men inte i Sverige. Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman var snart med i tv och kallade tilltaget sexistiskt.

Sekreteraren i Unga Feminister, FI:s ungdomsförbund, Abdirahman Mohammed Ahmed, höll dock inte med. I en debattartikel menade han att det finns viktigare saker att fokusera än före detta boxares eventuella humorförsök. Han refererade till petitesser som att det hedersrelaterade våldet ökar och att fler kvinnor är osäkra när de är ute. Sådant gör man naturligtvis inte ostraffat och han tvingades kvickt att avgå. Givetvis en mycket väl avvägd bestraffning.

Jubeltid

Valet i Nederländerna kom och gick. De värsta farhågorna besannades inte och genast utlystes paradläge i Sverige. Populismens tid är förbi, löd budskapet.

Byrån vill visserligen inte regna på andras parader, men nog är det ett magstarkt påstående när Geert Wilders parti fortsätter att växa. Kommer de svenska hurra-roparna vara lika exalterade efter riksdagsvalet 2018 om SD når 20 procent men inte blir största parti?

Nytt koncept

Miljöpartiets väljarstöd har under tiden i regeringen sjunkit som en blytacka på väg mot Östersjöns botten. Byrån tror sig dock ha identifierat partiets strategi för att åter få upp näsan över vattenytan. Att MP har släppt in en falang med islamister som etablerat en maktbas i partiet är numera allmänt känt. För några veckor sedan uppdagades dock att en anställd tvingats sluta på grund av säkerhetsskäl efter intima kontakter med ryska ambassaden. MP satsar uppenbarligen på att vinna guld i VM i infiltration.

Svenska Nyhetsbyrån

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé har råkat i blåsväder. Detta efter något så mirakulöst som att ha lärt sig förvandla SJ Prio-poäng till vin. Det har sagts att Tobé i och med detta har bevisat sin gudomlighet. Byrån låter det dock vara osagt om Tobé genom att utvinna bröd och vin i bistron verkligen har förtjänat epitetet Räls-Jesus. Under tiden har partiledare Anna Kinberg Batra förklarat att hon har förtroende för Tobé, men hur många är det egentligen som har förtroende för Kinberg Batra?

Vilket initiativ?

Det stormar åter i det svenska vattenglaset. Paolo Roberto drog nyligen ett plumpt men harmlöst bröstskämt på Instagram. I många situationer kunde det ha stannat där. Någon rynkar på näsan, någon fnissar lite. Men inte i Sverige. Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman var snart med i tv och kallade tilltaget sexistiskt.

Sekreteraren i Unga Feminister, FI:s ungdomsförbund, Abdirahman Mohammed Ahmed, höll dock inte med. I en debattartikel menade han att det finns viktigare saker att fokusera än före detta boxares eventuella humorförsök. Han refererade till petitesser som att det hedersrelaterade våldet ökar och att fler kvinnor är osäkra när de är ute. Sådant gör man naturligtvis inte ostraffat och han tvingades kvickt att avgå. Givetvis en mycket väl avvägd bestraffning.

Jubeltid

Valet i Nederländerna kom och gick. De värsta farhågorna besannades inte och genast utlystes paradläge i Sverige. Populismens tid är förbi, löd budskapet.

Byrån vill visserligen inte regna på andras parader, men nog är det ett magstarkt påstående när Geert Wilders parti fortsätter att växa. Kommer de svenska hurra-roparna vara lika exalterade efter riksdagsvalet 2018 om SD når 20 procent men inte blir största parti?

Nytt koncept

Miljöpartiets väljarstöd har under tiden i regeringen sjunkit som en blytacka på väg mot Östersjöns botten. Byrån tror sig dock ha identifierat partiets strategi för att åter få upp näsan över vattenytan. Att MP har släppt in en falang med islamister som etablerat en maktbas i partiet är numera allmänt känt. För några veckor sedan uppdagades dock att en anställd tvingats sluta på grund av säkerhetsskäl efter intima kontakter med ryska ambassaden. MP satsar uppenbarligen på att vinna guld i VM i infiltration.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.