2016-10-15 06:00

2016-10-15 06:00

Värdelösa kronor

:

Så har då ännu några nya sedlar rullats ut från riksbanken. Den här gången har de åtföljts av nya mynt också – en-, två- respektive femkronorsmynt. Själv har jag inte fått syn på dem än, men vid halvårsskiftet nästa år blir de gamla ogiltiga

Det är något jag finner obegripligt. Jag kan förstå att sedlar slits ut och måste bytas ibland, liksom uppdateras säkerhetsmässigt. Men mynt? De är så slitstarka att vi fortfarande använder enkronor med gamle kungen på, och någon gång har jag till och med haft glädjen av att få en krona från 1940-talet i växel. Det känns mest som en onödig förnyelse för förnyelsens egen skull.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Så har då ännu några nya sedlar rullats ut från riksbanken. Den här gången har de åtföljts av nya mynt också – en-, två- respektive femkronorsmynt. Själv har jag inte fått syn på dem än, men vid halvårsskiftet nästa år blir de gamla ogiltiga

Det är något jag finner obegripligt. Jag kan förstå att sedlar slits ut och måste bytas ibland, liksom uppdateras säkerhetsmässigt. Men mynt? De är så slitstarka att vi fortfarande använder enkronor med gamle kungen på, och någon gång har jag till och med haft glädjen av att få en krona från 1940-talet i växel. Det känns mest som en onödig förnyelse för förnyelsens egen skull.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.