2016-10-03 06:00

2016-10-03 06:00

Utrensningarnas år

BUBBEL FRÅN BYRÅN

Överraskad. Byrån hade väl aldrig trott att dagen skulle komma då Jonas Sjöstedt (V) kunde kräva att ett annat parti ska lägga korten på bordet om relationerna till Kreml.

Det har varit ett bra år för utrensningar. Miljöpartiet har rensats på islamister – åtminstone några. Nu verkar det vara dags för Sverigedemokraterna att kasta ut de Sverigevänner som professionellt eller som hobby går Rysslands ärenden – i vart fall ett par stycken. Det senare har visat sig vara en bättre historia än någon vågade tro från början. Byrån hade väl aldrig trott att dagen skulle komma då Jonas Sjöstedt (V) kunde kräva att ett annat parti ska lägga korten på bordet om relationerna till Kreml.

USA! USA! USA!

Byrån har motvilligt noterat att det drar ihop sig till presidentval i USA. Aldrig tidigare har det väl känts så bra att inte vara columbian, möjligheten att slippa ta ställning mellan historiens två sämsta kandidater är faktiskt värd en hel del. Byrån rekommenderar alla att ta vara på den möjligheten och i stället förbereda sig på Sveriges allmänna val 2018 – de kommer vi inte undan. I riksdagsvalet kan vi välja mellan en inkompetent men hygglig och en duglig men ovillig kandidat. Beställ popcorn redan nu, det kommer att bli en lång natt.

Blott i USA

Påståendena att Donald Trump skulle vara en påtaglig försämring av det politiska idealet är inte utan poänger, men det finns ingen anledning att hävda att resten av politikerkåren skulle vara fläckfri. Nyligen sade Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) i en intervju i kvällstidningen Aftonbladet att ”de [Moderaterna] är fixerade vid att man ska utförsäkra cancersjuka”. Byrån vill nu vara tydlig med att Andersson till skillnad från Trump aldrig överdriver, spetsar till eller skjuter från höften. Andersson är nämligen en seriös politiker i en seriös regering. Något annat är inte okej.

Jämställd bilbränning

Regeringen satsar 900 miljoner kronor över de kommande åren på att ta fram en nationell handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor. Det ska dock böjas i tid, det som krokigt ska bli – därför är det ju för väl att Malmös förskolor står redo med planer för att motverka sexuella övergrepp. Stångbönans förskola har kommit lång i arbetet, rapporterar Sydsvenskan (26/9). Där finns normkritiska genusböcker som föräldrar kan låna hem och förmodligen låtsas läsa. Könsneutrala leksaker är ett annat viktigt inslag – därför har ett planerat inköp av en brandbil stoppats. Byrån undrar försiktigt varför flickor prompt skulle vara oförmögna att leka med brandbilar. Dessutom borde väl alla ungdomar i Malmö leka mer med brand- och polisbilar – kanske skulle det i så fall bli svårare att kasta sten på de riktiga senare i livet.

Svenska nyhetsbyrån

Det har varit ett bra år för utrensningar. Miljöpartiet har rensats på islamister – åtminstone några. Nu verkar det vara dags för Sverigedemokraterna att kasta ut de Sverigevänner som professionellt eller som hobby går Rysslands ärenden – i vart fall ett par stycken. Det senare har visat sig vara en bättre historia än någon vågade tro från början. Byrån hade väl aldrig trott att dagen skulle komma då Jonas Sjöstedt (V) kunde kräva att ett annat parti ska lägga korten på bordet om relationerna till Kreml.

USA! USA! USA!

Byrån har motvilligt noterat att det drar ihop sig till presidentval i USA. Aldrig tidigare har det väl känts så bra att inte vara columbian, möjligheten att slippa ta ställning mellan historiens två sämsta kandidater är faktiskt värd en hel del. Byrån rekommenderar alla att ta vara på den möjligheten och i stället förbereda sig på Sveriges allmänna val 2018 – de kommer vi inte undan. I riksdagsvalet kan vi välja mellan en inkompetent men hygglig och en duglig men ovillig kandidat. Beställ popcorn redan nu, det kommer att bli en lång natt.

Blott i USA

Påståendena att Donald Trump skulle vara en påtaglig försämring av det politiska idealet är inte utan poänger, men det finns ingen anledning att hävda att resten av politikerkåren skulle vara fläckfri. Nyligen sade Sveriges finansminister Magdalena Andersson (S) i en intervju i kvällstidningen Aftonbladet att ”de [Moderaterna] är fixerade vid att man ska utförsäkra cancersjuka”. Byrån vill nu vara tydlig med att Andersson till skillnad från Trump aldrig överdriver, spetsar till eller skjuter från höften. Andersson är nämligen en seriös politiker i en seriös regering. Något annat är inte okej.

Jämställd bilbränning

Regeringen satsar 900 miljoner kronor över de kommande åren på att ta fram en nationell handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor. Det ska dock böjas i tid, det som krokigt ska bli – därför är det ju för väl att Malmös förskolor står redo med planer för att motverka sexuella övergrepp. Stångbönans förskola har kommit lång i arbetet, rapporterar Sydsvenskan (26/9). Där finns normkritiska genusböcker som föräldrar kan låna hem och förmodligen låtsas läsa. Könsneutrala leksaker är ett annat viktigt inslag – därför har ett planerat inköp av en brandbil stoppats. Byrån undrar försiktigt varför flickor prompt skulle vara oförmögna att leka med brandbilar. Dessutom borde väl alla ungdomar i Malmö leka mer med brand- och polisbilar – kanske skulle det i så fall bli svårare att kasta sten på de riktiga senare i livet.

Svenska nyhetsbyrån

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.